همهچیز درباره نخستین آزمایشگاه ۵G ایران/ بنبست در پرواز راکتهایی که قرار است بشر را به مریخ ببرند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
کشف ماهی ۶۵ میلیون ساله در اعماق دریا
دانشمندان ماهیای را در اعماق دریا کشف کردند که هزاران سال بود که تصور میشد منقرض شده است. این ماهی که اجداد آن ۶۵ میلیون سال پیش روی کره زمین زندگی میکردند دارای توانایی شگفتانگیزی در جهشهای ژنتیکی و سازگار کردن خود با محیط است.
محققان پس از بررسی بدن این ماهی دریافتند ژنهای این آبزی اعماق دریا به طرز عجیبی با هم هماهنگی ندارد و با وجود اینکه برخی از ویژگیهای خود را از میلیونها سال پیش حفظ کردهاند ولی دلیل روشنی برای وجود تعداد دیگری از ژنها موجود نیست. این ماهی میتواند ژنهای خود را همانند ویروس در محیط زندگیاش منتشر کند. ژنهای منتشر شده در هر محیطی حیات خود را ادامه داده و همانند انگل از بدن میزبان تغذیه میکنند.
سرگیجه با کاشت ایمپلنت گوش درمان میشود
نقص دوطرفه سیستم وستیبولار به معنای کاهش یا از بین رفتن کامل عملکرد دو طرف سیستم وستیبولار در حفظ تعادل فرد است. در این شرایط گوش داخلی قادر نیست تعادل را حفظ کند که در نتیجه باعث سرگیجه بیمار میشود. حال محققان دانشگاه جان هاپکینز موفق به توسعه و ساخت ایمپلنت جدیدی شدهاند که میتواند میزان سرگیجه را به طور قابلتوجهی کاهش دهد.
نقص دوطرفه سیستم وستیبولار بیماری ناتوانکنندهای است که میتواند باعث لکنت زبان و تلو تلو خوردن در هنگام راه رفتن شود. افراد مبتلا به این بیماری در زمان نشستن نیز با چالش روبهرو هستند، در این شرایط حتی حرکات سر نیز میتواند باعث تاری دید فرد شود. به همین دلیل پزشکان به بیماران مبتلا به نقص دوطرفه سیستم وستیبولار توصیه میکنند که فعالیتهایی مانند رانندگی را انجام ندهند.
قدمهای نوپای محققان برای تحقق مغز کوانتومی
محققان ماده هوشمندی را ساختهاند که بر اساس تغییرات فیزیکی قادر است یاد بگیرد و میتواند مانند نحوه کار مغز انسان، پایه و اساس نسل کاملاً جدیدی از کامپیوترها به حساب آید. فیزیکدانان دانشگاه رادبود (Radboud University) برای دستیابی به این مغز کوانتومی گامی مهم برداشتهاند. آنها نشان دادهاند که میتوانند شبکهای از اتمهای مجزا را با یک الگو به هم پیوند داد و رفتار خودمختار سلولهای عصبی و سیناپسها را در مغز تقلید کرد. آنها کشف خود را در قسمت نانوتکنولوژی مجله «نیچر» منتشر کردند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
با هوشمندترین ماده جهان آشنا شوید
با توجه به افزایش تقاضای جهانی برای بالا بردن ظرفیت محاسبات، به مراکز داده بیشتری لازم است که همگی به انرژی بسیار زیادی نیاز دارند. الكساندر خاجتوريانس (Alexander Khajetoorians)، مدیر پروژه ميكروسكوپی اسكن پروب در دانشگاه رادبود میگويد: «روشن است كه بايد استراتژیهای جديدی را برای ذخيره و پردازش اطلاعات به شكل كارآمد انرژی پيدا كنيم. در این مسئله تنها بحث پیشرفت فناوری نیست، بلکه تحقیقات اساسی که صورت میگیرد به تغییر در رویکردهای بازی نیاز دارد. ایده جدید ما در مورد ایجاد مغز کوانتومی بر اساس خواص کوانتومی ماده میتواند پایه و اساسی برای راه حل آینده هوش مصنوعی باشد.»
بهرهگیری از تواناییهای والها برای تکمیل نقشه کف اقیانوس
مهندسان در تلاشند تا با بهرهگیری از امواج ارتباطی والها روش نقشهبرداری از کف اقیانوس را تغییر داده و اطلاعات دقیقی از این نواحی بهدست آورند.
نقشهبرداری از کف اقیانوسها به دلیل کسب اطلاعات از حرکتهای لایههای زمین و میزان کربن ذخیره شده در عمق دریا از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. دانشمندان برای تهیه نقشه از کف اقیانوسها از دستگاههای مخصوصی استفاده میکنند که امواج قدرتمندی را درون آب میفرستد و پس از برخورد به کف اقیانوس اطلاعاتی مشخصی را با خود به دستگاه ارسال کننده باز میگرداند. بررسیها حاکی از آن است که تجهیزات نقشهبرداری با این روش بسیار گران است و ارتباط بین موجودات آبزی را نشان دچار اختلال میکند.
ساخت ایمپلنتهای زیستسازگار به دست محققان ایرانی
سالانه ۲,۲ میلیون پیوند استخوان در جراحیهای ارتوپدی، ترمیمی، اعصاب و دندانپزشکی در سراسر جهان انجام میشود. درواقع پیوند استخوان از شایعترین عملهای جراحی در رشتههای مختلف به شمار میرود و به همین دلیل نیاز به توسعه و تولید جایگزینهای استخوانی نوین و مقاومتر در این حوزه روزبهروز بیشتر میشود. حال محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی بابل موفق به ارائه راهکاری برای بهبود زیستسازگاری بیومواد بر پایه کلسیم سیلیکات شدهاند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
داستان تحول پیوند استخوان جهانی میشود
رویکرد نوین حاصل طرح «زیستسازگاری و توانایی ایجاد تمایز استئوژنیک سلولهای بنیاد مزانشیمی در سیستم سیمان پرتلند/ کلسیم فسفات» بوده که سمیه غفاری طی تحصیل در دوره دکتری مهندسی پزشکی گرایش بیومواد در دانشگاه صنعتی امیرکبیر روی آن کار کرده است. این پژوهش که طی دو سال انجام شده، روشی ساده برای کاهش pH قلیایی فراهم کرده که در نتیجه آن خاصیت زیستسازگاری سیمان کلسیم سیلیکاتی بهبود مییابد.
کاهش استفاده از سوختهای فسیلی چه تأثیر مثبتی در محیط زیست دارد؟
آمارها نشان میدهد از هر پنج نفر در سال ۲۰۱۸ یک نفر به دلیل آلودگی هوا ناشی از سوختهای فسیلی از دنیا رفته است. این آمار بیشتر از مجموع مرگومیر افراد ناشی از سیگار کشیدن و بیماری مالاریا است؛ چیزی حدود ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر. در این میان زغال، بنزین و دیزل بیشترین سهم را در آلودگی هوا داشتند. آنها وقتی میسوزند ذرات بسیار ریزی تولید میکنند که برای سلامتی انسانها خطرناکند.
مناطقی همچون جنوب شرق آسیا، اروپا و آمریکای شمالی که بیشترین میزان استفاده از سوختهای فسیلی را داشتند، با بیشترین نرخ مرگومیر مواجه بودند.
باتریهای خورشیدی انعطافپذیر تولید شد
وقتی در مورد سلولهای خورشیدی صحبت میشود معمولاً همه جسمی سخت را تصور کرده که قابلیت ذخیرهسازی انرژی خورشید را دارد. اکنون مهندسان دانشگاه ملی پوسان در کره جنوبی نوعی پنل خورشیدی انعطافپذیر طراحی کردند که به سادگی تا میشود.
البته این باتریهای خورشیدی نسبت به سایر دستگاههای الکترونیکی انعطافپذیر که تاکنون ساخته شده است از انعطاف کمتری برخوردار هستند. یعنی این صفحههای خورشیدی همانند گوشیهای انعطافپذیر بهراحتی خم نشده و تنها در چند زاویه میتواند آنها را تا کرد.
بنبست در پرواز راکتهایی که قرار است بشر را به مریخ ببرند
دومین پرواز آزمایشی استارشیپ، فضاپیمای آیندهنگرانه و گلولهایشکل شرکت اسپیساکس بار دیگر سقوطی آتشین را تجربه کرد. شرکت ایلان ماسک دو ماه پیش نیز آزمایش مشابهی را به صورت ناموفق به پایان رسانده بود و انتظار میرفت جدیدترین نمونه استارشیپ که از نواحی جنوب شرقی تگزاس پرتاب شد، موفق عمل کند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
این راکتِ از جنس فولاد ضدزنگ در مقیاس کامل به ارتفاع مورد نظر خود در آسمان یعنی ۶,۲ مایل(۱۰ کیلومتر) که کمی پایینتر از موشک پیشین بود، دست یافت. هنگامی که سفینه ۵۰ متری اسپیس ایکس پرواز خود را آغاز کرد، همه چیز به نظر خوب میرسید؛ اما این سفینه نتوانست خودش را بهموقع برای فرود آماده کند و به زمین سقوط کرد.
تلاش محققان برای تولید پردازندههایی صد برابر سریعتر
گروهی از مهندسان در تلاش هستند تا با استفاده از روشی به نام نانو اورگامی سریعترین تراشههای جهان را تولید کنند. سازندگان این تراشهها مدعی هستند سختافزار طراحی شده از سوی آنها دادهها را با سرعتی ۱۰۰ برابر سریعتر از تراشههای کنونی طراحی میکند.
آلن دالتون یکی از محققان شرکت کننده در پروژه سریعترین تراشه جهان گفت: «این تراشههای کوچک و سریع فناوری رایانههای کنونی را متحول خواهد کرد و در آینده نزدیک شاهد ساخت دستگاههایی هستیم که محاسبات بسیار سنگین را به راحتی انجام خواهند داد.»
همهچیز درباره نخستین آزمایشگاه ۵G ایران
در نخستین روز از ششمین نمایشگاه اینترنت اشیا تفاهمنامه همکاری برای راهاندازی نخستین آزمایشگاه تست بستر ۵G و اینترنت اشیا در کشور میان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همراه اول منعقد شد.شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
زیستبوم اینترنت اشیا توسعه مییابد
حمایت از تشکیل هستههای پژوهشی، کاربردی و فناوری، فراهمسازی محیط تعامل بازیگران حوزه ۵G و اینترنت اشیا، فراهم کردن تجهیزات آزمایشگاهی برای شکلگیری اکوسیستم ۵G و اینترنت اشیا و افزایش آگاهی و پوشش علمی و فنی فعالان حوزه ۵G و اینترنت اشیا از جمله اهداف اصلی راهاندازی نخستین آزمایشگاه نوآوری باز به شمار میرود.
انتهای پیام/4144/پ
انتهای پیام/