والها به تکمیل نقشه کف اقیانوسها کمک میکنند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا،مهندسان در تلاشاند تا با بهرهگیری از امواج ارتباطی والها روش نقشهبرداری از کف اقیانوس را تغییر داده و اطلاعات دقیقی از این نواحی بهدست آورند.
نقشهبرداری از کف اقیانوسها به دلیل کسب اطلاعات از حرکتهای لایههای زمین و میزان کربن ذخیره شده در عمق دریا از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. دانشمندان برای تهیه نقشه از کف اقیانوسها از دستگاههای مخصوصی استفاده میکنند که امواج قدرتمندی را درون آب میفرستد و پس از برخورد به کف اقیانوس اطلاعاتی مشخصی را با خود به دستگاه ارسال کننده باز میگرداند. بررسیها حاکی از آن است که تجهیزات نقشهبرداری با این روش بسیار گران است و ارتباط بین موجودات آبزی را نشان دچار اختلال میکند.
علاوه بر موارد گفته شده دستگاههای ارسال کننده امواج نقشهبرداری دارای محدودیت هستند و تنها 2.5 کیلومتر در آب نفوذ کرده و از لحاظ مسافت انتقال داده نیز برد کمی دارند. والها برای ارتباط با همنوعان خود از روش ارتباطات صوتی استفاده میکنند. صدای یک وال ناراحت از مسافتی برابر با هزار کیلومتر شنیده میشود.
اصواتی که والها از خود منتشر میکنند علاوه بر حرکت طولی به سمت کف اقیانوس نیز حرکت میکند. تمامی والهایی که در شعاع انتشار این امواج صوتی باشند پیام را دریافت کرده و ارتباط برقرار میکنند. سیگنالهای ارسالی از سوی والها با وجود قدرت بسیار زیاد هیچ آسیبی به جانداران دیگر نمیزند. از همین رو دانشمندان میخواهند ضمن شناسایی ماهیت این سیگنالها از آنها به عنوان دقیقترین ابزار نقشهبرداری کف اقیانوس استفاده کنند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/