به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،
فرهاد دژپسند عصر امروز در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: در نخستین جلسه شورای گفتگو که حضور پیدا کردم اعلام کردم باید امسال هزار هزار میلیارد تومان تأمین مالی در اقتصاد داشته باشیم که امروز با افتخار میگویم که در ۱۰ ماهه اول امسال ۵۰ درصد آن یعنی ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در بازار سرمایه تأمین مالی شده است. این در حالیست که کل تأمین مالی بازار سرمایه در سال گذشته ۲۶۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی اضافه کرد: برای سال ۱۴۰۰ باید برنامه ریزی و تلاش کنیم تا هزار و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری و تأمین مالی برای اقتصاد صورت گیرد که بخش عمده آن باید سرمایهگذاری جدید باشد.
وزیر اقتصاد گفت: اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم میتوان گفت برای رشد اقتصادی خیز برداشتیم. البته امسال هم رشد خوبی صورت گرفته است همچنین برنامه ریزیها باید به گونهای باشد که بازار پول و بازار سرمایه به صورت ترکیبی تأمین مالی اقتصاد کشور را انجام دهند. وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و بخش خصوصی باید کمک و برنامه راهبردی را برای تأمین مالی و سرمایه گذاری ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومانی اقتصاد ارائه کنند که این برنامهها میتواند به صورت مشارکت بخش خصوصی و یا رشد صادرات غیرنفتی و دیگر راهکارهای موجود باشد.
وی افزود: یکی از آرزوهای ما این بود که کشور را از وابستگی مطلق به نفت رها کنیم که امروز این مهم اتفاق افتاد و حجم صادرات غیرنفتی، گوی سبقت را از صادرات نفت خام ربوده است. در دورهای صادرات غیر نفتی تنها ۲ درصد، سهم از کل صادرات کشور داشت، اما امروز در شرایط جنگ اقتصادی صادرات غیر نفتی بسیار بیشتر از صادرات نفت خام است و اگر دشمنان از دشمنی دست بردارند این سهم بسیار بیشتر نیز خواهد شد.
دژپسند با بیان اینکه با اجرای سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ سهم تولید در تصدی گریها بسیار کاهش یافته است گفت: اگرچه سیاستهای اصل ۴۴ آنگونه که مد نظر بود به طور کامل محقق نشد، اما مسیری را پیش روی ما قرار داد تا بتوانیم بهتر از گذشته گام برداریم ضمن اینکه امروز بخش خصوصی ما مستقل است و به خارج و همچنین به دولت وابسته نیست. امروز بخش خصوصی دیدگاههای خود را بدون لکنت زبان در مجامع مختلف بیان میکند.
وی همچنین اظهار داشت: قطعاً آثار جنگ تحمیلی اقتصادی و تحریمهای ظالمانه و یک طرفه به صورت سیستماتیک مشخص است. اما نکته مهم این است که توانستیم با همراهی سه قوه و سه اتاق تعاونی، اصناف و بازرگانی تا جایی که مقدور بود فشارها و رنجها را تا حداقل ممکن کاهش دهیم.
وزیر اقتصاد ادامه داد: البته همه میدانیم که این فشارها محسوس است و باز باید با یک برنامه جدی جلوی این فشارها بایستیم و به این سمت برویم که همه فعالیتهای ما منجر به افزایش رفاه شود.
فرهاد دژپسند عصر امروز در حاشیهجلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به افزایش مصوبات هیئت مقررات زدایی در دو سال اخیر که جهش خوبی داشته است گفت: با این مصوبات صدور مجوزها کاهش یافته و به عنوان مثال برای صدور مجوز اصناف از ۵۴ روز به ۴ تا ۸ روز کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه امروز جلسه پرتحرکی داشتیم، گفت: امسال خوشبختانه به رغم فشارها و جنگ اقتصادی و همچنین شیوع کرونا، شرایط اقتصادی کنترل شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه برنامه ریزی کرده بودیم تا تأمین مالی امسال هزار هزار میلیارد تومان از مجموع بازار پول و سرمایه باشد گفت: در ۱۰ ماهه نخست امسال ۵۰ درصد این مبلغ معادل ۵۰۰ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه تأمین مالی شد. این در حالی است که سال گذشته ۲۶۴ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه تأمین مالی کردیم.
رئیس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی افزود: برنامه ریزی ما این است که سال آینده ۱,۴۰۰ هزار میلیارد تومان از این دو بازار (بازار پول و سرمایه) و سرمایه گذاری خارجی تأمین مالی داشته باشیم.
وی ادامه داد: تأمین مالی از بورس را سال آینده با ایجاد شرکتهای سهامی عام و صندوقهای پروژه پیگیری خواهیم کرد. بنابراین سال آینده سرعت و عمق بیشتری به بازار سرمایه میدهیم تا تحقق رقم ۱,۴۰۰ هزار میلیارد تومان محتملتر باشد.
دژپسند تاکید کرد: امسال سرمایه گذاری خارجی خوبی داشتیم اما سال آینده باید قطعاً بیشتر باشد.
وزیر اقتصاد در پاسخ به پرسشی درباره کاهش اعتماد مردم به بازار سرمایه گفت: دنبال فرهنگ سازی هستیم تا مردم به روش غیرمستقیم در بورس سرمایه گذاری کنند تا تنشها کمتر شود چون این التهابات بیشتر به دلیل سرمایه گذاری مستقیم مردم در بورس است.
وی تاکید کرد: آمادگی داریم عرضه اولیههای زیادی داشته باشیم اما منتظریم تا حواشی روانی بازار سرمایه حذف شده و این بازار به تعادل برسد. اگر تحلیلهای کارشناسان بازار سرمایه را مطالعه کنید پیامشان این است که بازار سرمایه در حال عبور از این شرایط است.
به گفته وزیر اقتصاد در ۹ ماهه امسال سودآوری شرکتهای بورسی نسبت به ۹ ماهه سال گذشته سه برابر شده است. وی درباره اظهارات گذشته خود مبنی بر عرضه اولیه بزرگ به مناسبت ولادت حضرت زهرا گفت: من این عرضه اولیه را به صورت مشروط اعلام کرده بودم و بستگی به شرایط بازار دارد و اگر این شرایط نامساعد باشد آن را انجام نمیدهیم.
انتهای پیام /4133
انتهای پیام/