دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 بهمن 1399 - 12:02
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ 22؛

حفظ هوشیاری رانندگان با سامانه ایرانی/ اینترنت ماهواره‌ای؛ مسبب آلودگی کیهانی یا سکوی پرتاب به فناوری‌های پیشرفته؟

هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 559502
فناوری 1.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:



تغییر تصورات دانشمندان در مورد بزرگی دایناسورها


باستان‌شناسان به تازگی بقایای فسیل غول‌پیکری در منطقه‌ای از کشور آرژانتین را کشف کردند که بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این فسیل متعلق به بزرگ‌ترین موجودیست که تاکنون روی زمین زندگی کرده است.


دانشمندان این فسیل غول‌پیکر را در شمال غربی آرژانتین کشف کردند. این فسیل متعلق به دسته‌ای از دایناسورها به نام تیتانوسور است که ۹۸ میلیون سال بیش روی کره زمین زندگی می‌کردند. دیرینه‌شناسان پیش‌تر نمونه‌هایی از بقایای این دایناسورها را کشف کرده بودند ولی آن نمونه‌ها با فسیلی که به تازگی شناسایی شده است تفاوت زیادی داشت. در این فسیل اندازه اجزای مختلف بدن تا حد غیر معمولی بزرگ است.





ساخت نمایشگر الکترونیکی زیست‌تخریب‌پذیر


قطعات الکترونیکی قابلیت استفاده مجدد یا قابلیت بازیافت ندارند و از این رو زباله‌های الکترونیک یکی از مشکلات جامعه مدرن به شمار می‌روند. یکی از راه‌های حل این مشکل ساخت قطعات الکترونیک به شکل زیست‌تخریب‌پذیر است. حال محققان موسسه فناوری کارلسروهه آلمان  نمایشگرهای الکترونیک زیست‌تخریب‌پذیری توسعه داده‌اند که پس از دور انداختن به کود تبدیل می‌شود.


این دستگاه با استفاده از پلیمر طبیعی به نام «پدات:پی.اس.اس» ساخته شده که با اعمال ولتاژ میزان جذب نور تغییر می‌کند. درنتیجه این کار قسمت‌های مختلف صفحه نمایش بین حالت‌های شفاف و مات تغییر می‌کند. این پلیمر روی بستری سلولزی قرار می‌گیرد و الکترولیت ژلاتین روی آن را می‌پوشاند. بدین‌ترتیب صفحه نمایش انعطاف‌پذیر و چسبند‌ه‌ای ساخته می‌شود. 





سیستم شناسایی خواب‌آلودگی راننده ساخته شد


 بسیاری از کسانی که رانندگی می‌کنند حداقل یک بار این توصیه‌ها را شنیده‌اند که اگر خسته هستید رانندگی نکنید، درصورت خواب‌آلودگی خودرو را پارک کرده و کمی استراحت کنید یا پیش از رانندگی در مسافت‌های طولانی حتما استراحت کنید. احساس خواب‌آلودگی در هنگام رانندگی از جمله مشکلاتی که بسیاری از مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. رانندگی در مسافت‌های طولانی و جاده‌های آرام نیز می‌تواند احساس خواب‌آلودگی راننده را افزایش دهد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


حفظ هوشیاری رانندگان با سامانه ایرانی




سه عامل مهم و موثر در تصادفات خودرو، جاده و انسان به شمار می‌روند. از سوی دیگر هفت درصد تولید ناخالص داخلی خسارت ناشی از حوادث رانندگی است که عدد بسیار بزرگی است. ۳۷ درصد از مرگ‌های جاده‌ای ناشی از خواب‌آلودگی است. تاکنون گجت‌ها و دستگاه‌های متنوعی برای رفع خواب‌آلودگی رانندگان در هنگام رانندگی ساخته شده است. حال یک استارت‌آپ ایرانی موفق با استفاده از  یادگیری ماشینی به توسعه سامانه شناسایی خواب‌آلودگی راننده شده است.





تولید بیش از 3 میلیون سلول خونی در هر ثانیه از فعالیت بدن


بررسی‌های اخیر  دانشمندان نشان داد روزانه حدود ۳۳۰ میلیارد سلول جدید در بدن جایگزین سلول‌های قدیمی می‌شود. یعنی بدن انسان در هر ثانیه بیش از ۳,۸ میلیون سلول جدید تولید می‌کند که بخش زیادی از آن‌ها سلول خونی هستند.


میزان سلول‌های خون به حدی در بدن زیاد است که سایر سلول‌ها تنها ۲ درصد از کل سلول‌های موجود در بدن را تشکیل می‌دهند. یکی از محققان ارشد این پروژه تحقیقاتی گفت: «بررسی دقیق بدن و عملکرد سلول‌ها در قسمت‌های مختلف این فرصت را به دانشمندان می‌دهد که دامنه تحقیقات خود دز زمینه بافت‌شناسی گسترش داده و اسرار بدن را آشکار سازند.»





هکرها به اطلاعات بیماران هم رحم‌ نمی‌کنند


۲۰۲۰ برای بسیاری از مردم، صنایع، سازمان‌ها و کسب‌وکارها سال خوبی نبود. بدتر از همه، صنعت بهداشت و درمان که همیشه منجی ما بوده است (البته در سال ۲۰۲۰ با توجه به شیوع ویروس کرونا چیزی فراتر از یک منجی عمل کرد)، بدترین حملات سایبری را تجربه کرد. بله، این حملات در صنایع دیگر نیز اتفاق می‌افتد، اما حمله سایبری مربوط به بخش بهداشت و درمان چالش‌های خاص خود را دارد. درواقع صنعت بهداشت و درمان با انبوهی از داده‌ها در ارتباط است و از این گذشته در مقایسه با سایر بخش‌ها از امنیت ضعیفی برخوردار است، به همین دلیل مستعد حملات سایبری است. انگیزه هکرها برای حمله سرقت هویت و سایر اطلاعات مرتبط برای کسب درآمد است که نیازی به گفتن ندارد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


تکان‌دهنده‌ترین حمله‌های سایبری ۲۰۲۰ علیه بهداشت و درمان




همیشه برخی حوادث (خوب یا بد) وجود دارد که برای همیشه در حافظه ما باقی می‌ماند. حمله سایبری «بلک‌باد» (BLACKBAUD) مطمئناً یکی از آن حوادثی است که در ذهن ما باقی خواهد ماند. فکر سرقت اطلاعات میلیون‌ها بیمار ما را وحشت‌زده می‌کند. اکنون تصور کنید که این حمله چقدر تکان‌دهنده بوده است (گرچه هنوز هم هست) چراکه هنوز هیچ اطلاعات روشنی در مورد اینکه چه تعداد بیمار تحت تأثیر قرار گرفته‌اند، در دسترس نیست. اما ظاهراً شواهد نشان می‌دهند که اطلاعات بیش از ۱۰ میلیون بیمار نقض شده است.





بروز بیماری قلبی حتی با مصرف ناچیز نوشیدنی الکلی


برخی افراد ادعا می‌کنند که نوشیدن یک نوشیدنی الکلی قبل از خواب یا پس از یک روز کاری سخت باعث آرامش فرد می‌شود. با این حال نتایج مطالعه جدید انجمن قلب و عروق اروپا نشان می‌دهد مصرف حتی یک نوشیدنی الکلی در روز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان نامنظم قلب) را به‌شدت افزایش دهد. 


فیبریلاسیون دهلیزی نه‌تنها با علائم ترسناکی چون خستگی دائم، تنگی نفس و سرگیجه همراه است بلکه خطر وقوع حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی عروقی حاد در افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بیشتر است. این حقیقت که مصرف مداوم و بیش از اندازه الکل آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری به بدن وارد می‌کند، بر هیچ‌کس پوشیده نیست. با این حال برخی بر این باورند که نوشیدن مقدار کم نوشیدنی الکلی تأثیری بر بدن ندارد.





 اینترنت ماهواره‌ای؛ مسبب آلودگی کیهانی یا سکوی پرتاب به فناوری‌های پیشرفته؟


در سال‌های اخیر نام شرکت اسپیس‌ایکس‌ و رئیس آن ایلان ماسک به طور مکرر در رسانه‌های بین‌المللی بیان شده است. اسپیس‌ایکس به‌عنوان اولین شرکت خصوصی در دنیا که توانست فضانوردان را به ایستگاه بین‌المللی فضایی منتقل کند نام خود را برای همیشه در تاریخ صنعت فضایی ثبت کرد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


رقابت بر سر تصاحب مدار زمین




اکنون اسپیس‌ایکس با پروژه «استارلینک» (Starlink) به دنبال ایجاد تحول در شبکه ارتباطات بین‌المللی است و می‌خواهد پروژه‌هایی نظیر «اکواستار» (EchoStar) و «دیش نت‌ورک» (Dish Network) را برای همیشه به به فراموش بسپارد. مدیران اسپیس‌ایکس معتقدند برای تکمیل حلقه ارتباطات ماهواره‌ای باید کمیت تجهیزات فضایی در مدار زمین تا حد بسیار زیادی افزایش یابد. در همین راستا این شرکت در روزهای پایانی سال ۲۰۲۰ درخواست خود برای کسب مجوز ارسال ۳ هزار ماهواره به مدار زمین را منتشر کرد.





 زنگ خطر آسیب‌های روانی به صدا درآمد


تحقیقات جدید نشان می‌دهد انسان‌ها به خصوص افراد میانسال در دوره همه‌گیری بیماری کرونا به شدت تحت فشار قرار گرفته و مشکلات روحی آن‌ها تا حد زیادی افزایش یافته است. دانشمندان معتقدند اکنون در جهان از هر ۵ بزرگسال ۱ نفر به بیماری‌های روحی مبتلا است. تعداد افراد مبتلا به مشکلات روحی در چند ماه گذشته بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است.


پزشکان معتقدند اوج اختلال‌های روانی در دوره میانسالی رخ می‌دهد زیرا در این دوره انسان بیش از هر زمان نگران آینده خود و خانوداه‌اش است و حتی مشکلات کوچک زندگی فشاری دو چندان را به ذهن وارد می‌کند. آمار کنونی از تعداد افراد مبتلا به بیماری‌های روحی در سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده و چنین روندی تنها در سال‌های جنگ جهانی دوم مشاهده شده بود.





پیام‌رسان روسی بستری برای فعالیت بی‌دردسر هکرها


گروهی از هکرها با نفوذ به سیستم امنیتی فیس‌بوک شماره تلفن میلیون‌ها نفر از کاربران تلگرام را سرقت کرده و به وسیله روبات‌های این پیام‌رسان افشا کردند. اکنون هرکدام از این شماره‌ها را به مبلغ ۲۰ دلار در تلگرام به فروش می‌رسانند.


بررسی‌ها نشان می‌دهد تعداد شماره‌های به سرقت رفته از فیس‌بوک بیش از ۵۰۰ میلیون است و برخی از کاربران تلگرام ۱۰ هزار شماره را با قیمت ۵ هزار دلار خریداری کرده‌اند. قطعاً چنین اتفاقی به اعتبار هردو برنامه  لطمه زده و باعث نگرانی کاربران می‌شود. فیسبوک در سال‌های گذشته بارها متهم به نقص آشکار حریم خصوصی کاربران شده و هکرها در حمله‌های سایبری زیادی توانسته‌اند اطلاعات اعضای این شبکه اجتماعی را سرقت کنند. از طرفی دیگر با وجود ادعای مدیران تلگرام  درباره امنیت بالای کاربران در این برنامه نتوانسته است به درستی بر عملکرد روبات‌ها نظارت کرده و اجازه دسترسی آزاد به هر نوع اطلاعاتی را به آن‌ها داده‌اند.





غول‌های دنیای فناوری بازیگران کوچک را له می‌کنند


نسل بشر در شرایط شیوه بیماری کرونا بیش از هر زمان دیگری درک کرد که تا چه حد به پیشرفت علم و فناوری‌ نیاز دارد. اکنون دولت‌ها در سراسر دنیا می‌دانند رشد اقتصادی تنها به واسطه پیشرفت علم محقق می‌شود و دانشمندان مهم‌ترین رکن تعالی اقتصادی و علمی هستند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


رقابتی که عادلانه نیست




بسیاری از کارشناسان معتقدند در عصر حاضر پیشرفت و ترقی در هر زمینه‌ای تنها به واسطه بهره‌برداری اصولی و دقیق از فناوری‌های توسعه یافته در دوره چهارم انقلاب صنعتی امکان‌پذیر است. یعنی جوامعی که از فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی(AL)، اینترنت اشیا(IoT) و چاپ سه‌بعدی استفاده می‌کنند سریع‌تر به اهداف خود دست پیدا خواهند کرد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب