هرچه «سیناپس» بزرگتر باشد، قدرت انتقال اطلاعات آن قویتر است
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اورگ، نئوکورتکس بخشی از مغز است که انسان برای پردازش برداشتهای حسی، ذخیره خاطرات، دادن دستورالعمل به ماهیچهها و برنامهریزی برای آینده از آن استفاده میکند. این فرایندهای محاسباتی امکانپذیر است زیرا هر سلول عصبی یک کامپیوتر مینیاتوری بسیار پیچیده محسوب میشود که با حدود 10 هزار نورون دیگر ارتباط برقرار میکند. این ارتباط از طریق اتصالات خاصی به نام «سیناپس» (synapses) اتفاق میافتد.
هرچه سیناپس بزرگتر باشد، سیگنال آن قویتر است
محققان در آزمایشگاه کِوان مارتین در انستیتوی نوروانفورماتیک دانشگاه زوریخ (UZH) اکنون برای اولین بار نشان دادهاند که اندازه سیناپسها قدرت انتقال اطلاعات آنها را تعیین میکند. سیناپسهای بزرگتر منجر به تکانههای الکتریکی قویتر میشوند. یافتن این رابطه به یک شکاف اصلی دانش در علوم اعصاب پایان میدهد.
این موضوع درواقع میتواند به دانشمندان اجازه دهد با استفاده از میکروسکوپ الکترونی نقشههای سیمکشی نئوکورتکس را دقیقاً ترسیم کرده و سپس جریان اطلاعات موجود در این نمودارها را در کامپیوتر شبیهسازی و تفسیر کنند. چنین مطالعاتی درک بهتری از عملکرد مغز در شرایط عادی و اینکه نقص سیمکشی میتواند منجر به اختلالات رشد عصبی شود را فراهم میکند.
قدرت محاسباتی و ظرفیت ذخیرهسازی بیشتر
این تیم همچنین توانست یک معمای طولانیمدت دیگر در علوم اعصاب را حل کند. برخلاف دکترین مرسوم، محققان توانستند ثابت کنند که هر سیناپس درواقع سایتهای مختلفی دارد که میتوانند بستههای انتقالدهنده عصبی را بهطور همزمان آزاد کنند. این بدان معنی است که سیناپسها بسیار پیچیدهتر هستند و میتوانند قدرت سیگنال خود را بهصورت پویاتر از آنچه تصور میشد تنظیم کنند. بنابراین، به نظر میرسد قدرت محاسبه و ظرفیت ذخیرهسازی کل نئوکورتکس بسیار بیشتر از آنچه قبلاً تصور میشد، باشد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/