دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 بهمن 1399 - 19:04

گوگل تهدید کرد سایت خود در استرالیا را می‌بندد/ دولت استرالیا: ما تصمیم می‌گیریم نه گوگل

گوگل تهدید کرد اگر دولت استرالیا طرح الزام غول‌های اینترنتی به پرداخت پول به رسانه‌های محلی برای استفاده از محتوای آنها را تغییر ندهد، سایت موتور جستجوگر خود در این کشور را می‌بندد.
کد خبر : 558506
1.jpg

به گزارش گروه علم، فناوری و دانش‌بنیان خبرگزاری آنا، گوگل تهدید کرد اگر دولت استرالیا طرح الزام غول‌های اینترنتی به پرداخت پول به رسانه‌های محلی برای استفاده از محتوای آنها را تغییر ندهد، سایت موتور جستجوگر خود در این کشور را می‌بندد.


دولت استرالیا مشغول تهیه یک «نظام‌نامه الزام‌آور» است که هدف آن مدیریت روابط میان رسانه‌های محلی دچار بحران اقتصادی و غول‌های اینترنتی به ویژه گوگل و فیس بوک است که درآمد هنگفتی از قِبل تبلیغات کسب می‌کنند.


این طرح یکی از الزام‌آورترین طرح‌های جهان در این زمینه است و دولت استرالیا جریمه‌های چند میلیون دلاری برای موارد تخلف از مفاد آن در نظر گرفته است. خبرخوان فیس بوک و موتور جستجوگر گوگل بیش از همه مصداق تخطی از این طرح هستند.


مل سیلوا، مدیر عامل شرکت آمریکایی گوگل در استرالیا روز جمعه ۲۲ ژانویه (۳ بهمن) با حضور در مجلس سنای این کشور گفت «بدترین سناریو» آن است که طرح نظام‌نامه مورد نظر دولت به همین شکلی که هست تصویب شود و افزود که در غیر این صورت، مسئولان گروه تجاری گوگل مجبور خواهند شد که خدمات موتور جستجوگر خود در استرالیا را به حال تعلیق درآورند.


مل سیلوا گفت: «اگر نظام‌نامه با متن فعلی در قالب قانون تصویب شود، به واقع برای ما گزینه دیگری نخواهد ماند جز آن که گوگل سرچ را در استرالیا متوقف کنیم.»


واکنش دولت استرالیا به تهدید گوگل


تهدید گوگل، واکنش فوری عالی‌ترین مقام دولت استرالیا را به دنبال داشت.


اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا در واکنش به این تهدید گفت: «این استرالیاست که درباره قوانین مربوط به چیزی که در استرالیا روی می‌دهد تصمیم می‌گیرد. این مجلس ماست که تصمیم می‌گیرد. هر کس می‌خواهد در چهارچوب قوانین ما در استرالیا فعالیت کند، بفرماید. ولی ما در برابر تهدید سر خم نمی‌کنیم.»


در شرایطی که بسیاری از رسانه‌های محلی در کشورهای مختلف جهان با مشکلات اقتصادی روبرو هستند و سهم درآمد تبلیغاتی غول‌های اقتصاد دیجیتال به ویژه فیس بوک و گوگل روز به روز بیشتر می‌شود، دولت‌ها موضوع لایحه جنجالی دولت استرالیا در این زمینه و روند تصویب آن را از نزدیک دنبال می‌کنند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب