دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 بهمن 1399 - 09:30
دانستنی‌های علمی/ 98؛

آیا در «تجربه مرگ»، روح از بدن خارج می‌شود؟

تجربه نزدیک به مرگ نوعی توهم به شمار می‌رود اما این توهم قانع‌کننده زندگی بسیاری از افراد را دستخوش تغییرات اساسی می‌کند.
کد خبر : 558126
Near-Death-Experience.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تجربه نزدیک به مرگ به معنی تجربه کردن حوادث یا بیماری‌های خطرناکی است که فرد را به حالت مرگ (نه خطر مرگ) بسیار نزدیک می‌کند. این تجربه می‌تواند شامل تجربه مثبت و آرامیخش، منفی اضطراب‌آور یا بدون هیچ حسی باشد. تمام تجربه‌های نزدیک به مرگ نوعی توهم قانع‌کننده هستند که روند زندگی فرد را تغییر می‌دهند.  تجربه نزدیک به مرگ پدیده‌ای است که مردم از سراسر جهان آن را تجربه کرده‌اند.


در اکثر گزارش‌ها فرد در حال دویدن درون تونلی است که در انتهای آن روشنایی درخشانی سوسو می‌زند. این امر به دلیل فعالیت بیش از اندازه سیستم بینایی مغز انجام می‌شود. توهم دویدن در تونل با انتهای روشن در هنگام مصرف داروهای توهم‌زا نیز تجربه می‌شود. برخی از افراد در تجربه نزدیک به مرگ خود را خارج از بدن می‌بینند که این امر ناشی از اختلال در محل اتصال قشر گیجگاهی آهیانه‌ای (بخشی که تصویر بدن ما را اکنترل می‌کند) است.


در برخی گزارش‌های تجربه نزدیک به مرگ نیز افراد از دنیاهای دیگر، بهشت یا جهنم بازدید می‌کنند که این امر به فرهنگ و دین فرد بستگی دارد. برای مثال مسیحیان، حضرت عیسی یا سنت پیتر را می‌بینند، هندوها «رامدوتز» و بودایی‌ها «باردوس» را می‌بینند. برخی از افراد بر این باورند که در تجربه نزدیک به مرگ روح از بدن انسان جدا می‌شود اما حقیقت این امر در تحقیقات 20 ساله حوزه تجربه نزدیک به مرگ و تجربه خارج از بدن ثابت نشده است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب