روشی جدید در ژندرمانی که پیری را به تأخیر میاندازد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از رویترز، دانشمندان در پکن ژندرمانی جدیدی ایجاد کردهاند که میتواند برخی از تأثیرات پیری در موشها را معکوس کرده و طول عمر آنها را افزایش دهد؛ یافتههایی که ممکن است روزی به درمان مشابهی برای انسان کمک کند.
این روش که در اوایل ماه جاری در مقالهای در مجله «ساینس ترنسلیشنال مدیسین» شرح داده شد، شامل غیرفعال کردن ژنی به نام «kat7» است که به گفته دانشمندان بهعنوان عامل اصلی در پیری سلول نقش دارد.
استاد راهنمای پروژه، پروفسور کو جینگ گفت: ما از روش درمانی خاصی استفاده کردیم و نتایج آن برای اولین بار در جهان حاصل شد. علائم بهبودی موشها پس از 6 الی 8 ماه ظاهر شد و از همه مهمتر طول عمر آنها حدود 25 درصد افزایش یافت.
به گفته وی، دانشمندان 100 ژن از حدود 10 هزار ژن را شناسایی کردند که «kat7» برای کمک به پیری سلولها از همه مؤثرتر بود. «kat7» یکی از ده هزار ژنی است که در سلولهای پستانداران یافت میشود. محققان با استفاده از روشی، آن را در کبد موش غیرفعال کردند.
کو جینگ خاطرنشان کرد: اگرچه این روش هیچ عوارض جانبی برای روی موشها نداشته است، اما تا آماده شدن برای آزمایشهای انسانی فاصله زیادی دارد. ما امیدواریم که بتوانیم راهی برای تأخیر در پیری حتی با درصد بسیار جزئی در آینده پیدا کنیم.
دانشمندان امیدوارند بتوانند در مرحله بعدی این روش را روی پستانداران آزمایش کنند، اما این کار به بودجه و تحقیقات بسیار بیشتری نیاز دارد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/