نقد و بررسی «ماهیت عکسها» در دوشنبههای نقد کتاب سوره
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه سوره، به همت معاونت پژوهشی دانشگاه سوره و با همکاری دانشکده هنر سوره، چهاردهمین جلسه نقد کتاب، روز دوشنبه 29 دیماه 99 بهصورت آنلاین برگزار میشود.
در این برنامه، کتاب «ماهیت عکسها» نوشته استیون شور و ترجمه محسن بایرامنژاد با حضور مترجم کتاب و فرشاد عسگریکیا در جایگاه منتقد و میزبانی رامتین شهبازی از ساعت 18 تا 20 به بوته نقد گذاشته خواهد شد.
استیون شور، استاد دانشکده باردِ نیویورک و همراه قدیمی اندی وارهول، به اختصار، با همراه کردن تصاویر متعدد، به نکات کلیدیِ رسانه عکاسی و عکسها اشاره میکند.
هدف این کتاب، نه آموزش صرف تکنیک عکاسی، که آشنا کردن بینندههای غیر متخصص و جهت دادن به تفکر هنرجویان و دانشجویان رسانه عکاسی است. مطالب مطرح شده در کتاب، سرفصلهایی را برای مطالعه بیشتر فراهم میکند. این کتاب در دانشگاهها و مراکز آموزشی، در کنار منابع دیگر تدریس میشود.
«ماهیت عکسها» در پنج بخش مکمل به نقل مطالب میپردازد: در کنار مقدمه مترجم، درباره نویسنده و مقدمه انتشارات فِیدون، «ماهیت عکسها، سطح فیزیکی، سطح نمایشی، سطح ذهنی و طراحی ذهنی»، کتاب حاضر را شکل داده است. بخش نهایی کتاب به ذکر دوباره «واژهها و نامها» اختصاص دارد.
در بخشی از مقدمه مترجم آمده است: «عکاسی، رشتهای تجربی و تحلیلیست؛ عکاس علاقهمند، پس از آشنایی با مبانی ابتدایی، وارد مرحله جدیدی میشود که همزمان با کسب تجربه، باید ببیند و از داشتههای دیگران ذهنیت بگیرد. نمیتوانی که پیشاپیش، از نتیجه کارِ خود مطلع باشی… پیش میآید که دو عکس از یک مکان، با اندک اختلاف زاویه که به چشم نمیآید، بهکلی، از لحاظ بصری و محتوایی متفاوتند. دلیل این تفاوت یادگرفتنیست، اما در عمل باز هم نتایج متفاوتی بهدست میآید. با توجه به داشتههای ذهنی، باید عکس بگیری و امتحان کنی… عکاس، ابزار و انتخابهای زیادی پیشِ رو دارد: هم تکنیکی و هم ذهنی.»
دانشگاه سوره با هدف آشناسازی دانشجویان و علاقهمندان به آثار علمی در حوزه هنر و در راستای رسالات آموزشی و پژوهشی خود این سلسله برنامه را تدارک دیده است. به همین منظور عموم علاقهمندان بهصورت آزاد میتوانند روز دوشنبه 29 دیماه ساعت 18 با مراجعه به سایت دانشگاه سوره وارد برنامه شوند.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/