دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 دی 1399 - 11:44
محمودی:

نخبگان و فرهیختگان مهاجر از تسهیلات شهروندان ایرانی برخوردار می‌شوند

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: نخبگان و فرهیختگان مهاجر از تسهیلات شهروندان ایرانی مانند سرمایه‌گذاری و ثبت اموال بهره‌مند می‌شوند.
کد خبر : 556480
055e3284-5d21-4633-b9b0-773b0afd4cd9.jpeg

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، مهدی محمودی در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین‌المللی که پیش از ظهر امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، بیان کرد: ایران بیش از چهار دهه پذیرای مهاجران از کشورهای همسایه به خصوص افغانستان بوده است. شرایط اقتصادی و امنیتی افغانستان باعث شده که مردم این کشور به دنبال امنیت و کار به ایران مهاجرت کنند. به طور کلی مهاجران به دو دسته تقسیم می‌شوند: مهاجرانی که به صورت قانونی وارد کشور شده‌اند و مهاجرانی که به صورت غیرمجاز به کشور آمده‌اند.


وی افزود: شرایط برخورد با مهاجران غیرقانونی در تمام کشورهای جهان به یک صورت است و آن هم بازگرداندن این افراد به کشورشان است. با این حال ایران با توجه به وضیعت افغانستان چنین کاری نکرده است. در حال حاضر وزارت کشور اردوگاه‌های خودمعرفی برای مهاجران غیرمجاز ایجاد کرده تا افارد با همراهی و کمک ایران به افغانستان یا کشورهای هم‌مرز ایران برود.


مدیرکل امور اتباع و مهاجرین  خارجی وزارت کشور گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همواره  برای شناسایی و حمایت از نخبگان، متخصصان و محصلان مهاجر تلاش کرده است. حال آیین‌نامه‌ای در وزارت کشور برای حمایت از نخبگان و فرهیختگان مهاجر تصویب شده که براساس آن اقامت‌های طولانی مدت و تسهیلات ویژه‌ای به این افراد اعطا می‌شود. مدت اقامت نخبگان و فرهیختگان مهاجر از سه تا 10 سال است و اقامت دائم نیز برای آنها در نظر گرفته شده است.


محمودی بیان کرد: تفاوت اقامت فرهیختگان و نخبگان مهاجر با اقامت‌های دانشجویی در این است که این افراد مانند شهروندان ایرانی از تسهیلات کشور مانند سرمایه‌گذاری، ثبت اموال و اخذ گواهینامه برخوردار می‌شوند. در حال حاضر 70 پرونده از نخبگان و فرهیختگان مهاجر در دست بررسی کمیسیون اقامت ویژه وزارت کشور است و تاکنون 30 اقامت به این نخبگان داده شده است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب