دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر‌کل هلال احمر در گفتگو با آنا:/ 1

مجوز واردات 900 خودرو را دریافت کردیم/ خودروسازان داخلی نمی‌توانند توقع ما را برآورده کنند/ هلال احمر مشکل مالی دارد

دبیر کل جمعیت هلال احمر در مورد بودجه این نهاد می‌گوید، تنها 45 درصد از بودجه امسال محقق شده است و هلال احمر با مشکلات مالی بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند.
کد خبر : 556364
AALI7829.jpg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، جمعیت هلال احمر همواره در تمام مشکلات و حادثه‌ها و در حوادث مختلف مانند زلزله رودبار، بم، ورزقان،  سیل شمال و جنوب کشور و یا حتی در حوادثی مانند برخورد هواپیمای تهران- یاسوج و دیگر اتفاقات تلخی که برای کشور رخ می‌دهد در کنار مردم  بود.


در طول یکسال اخیر و مخصوصاً پس از شیوع کرونا در کشور, این سازمان با حاشیه‌ها و مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد که به گفته مسئولان هلال احمر، مشکلات بودجه‌ای و رهایی از آن به یکی از اهداف مدیران این سازم تبدیل شده است.


در همین زمینه با محمدحسین قوسیان مقدم دبیر‌کل جمعیت هلال احمر به گفتگو نشستیم که قسمت اول این گفتگو را می‌خوانید:


آنا: در ایام کرونا بحث میزان استقبال مردم برای عضویت در جمعیت داوطلبان چگونه بود؟


قوسیان مقدم: در جریان کرونا خیلی از مسائل  تحت تاثیر قرار گرفت،  با توجه به آنلاین شدن کلاس‌های آموزشی بحث آموزش حضوری نیز کاهش چشمگیری داشته است؛‌  قطعاً این موارد می‌تواند در فعالیت هلال احمر تأثیرگذار باشد ولی ما کماکان روند جذب اعضا و آموزش‌هایمان را داریم و از طریق سیستم‌های اینترنت و آموزش‌های آنلاین برنامه‌هایمان را برگزار کردیم. 


گفتگو با محمد حسن قوسیان مقدم دبیرکل جمعیت هلال احمر


آنا: بودجه هلال احمر به چه صورت است؟


قوسیان مقدم: وقتی قرار است بودجه هلال احمر را تنظیم کنیم با دیگر دستگاه‌ها نحوه بودجه‌ریزی تفاوت دارد؛  سوال بسیاری این است که این تفاوت چیست؟ در جمعیت هلال احمر بر اساس اساسنامه, یک منابعی از 50 سال پیش طراحی شده، مثلاً می‌گوید شما دو ریال از هر محموله پستی که جابه‌جا می‌شود، یک درصد از بلیت کشتی و هواپیما، یک مجموعه‌ای از اینها در ماده 17 اساسنامه ما آمده را باید به هلال احمر بپردازی و اصلاً هم کاری به دولت ندارد.


آنا:جمعیت هلال احمر تاکنون اقدامات خوبی را در زمینه‌های مختلف انجام داده اما به نظر شما باید اولویت را در چه کارهای بگذارد؟


قوسیان مقدم: به نظرم مهمترین برنامه هلال احمر جذب جوانان و داوطلبان و امدادگران است؛  آموزش صحیح و اصولی داوطلبان یکی از ماموریت‌های مهم ما است تا بتوانیم در مواقع ضروری و حوادث در کنار مردم شریف کشورمان باشیم.


گفتگو با محمد حسن قوسیان مقدم دبیرکل جمعیت هلال احمر


آنا: با توجه به مشکلات اقتصادی آیا جمعیت هلال احمر نیز با مشکلات مالی رو به رو است؟


قوسیان مقدم: بله جمعیت هلال احمر با مشکلات مالی رو به رو است و در واقع آن پیش‌بینی که ما در سال قبل مثل همه سال‌ها می‌کردیم، تنها 45 درصدش محقق شده است، یعنی بیش از 55 درصد  از نظر هزینه‌ای عقب هستیم  و علت اصلی  این موضوع کرونا است؛    به شدت  نیز دچار مشکل مالی هستیم  و در این زمینه با دولت در حال رایزنی کردیم.


آنا: یکی از مهمترین بحث‌هایی که هلال احمر باید به آن توجه کند بحث تجهیزات است؛ تامین خودرو یکی از تجهیزات مهمی است که باید هلال احمر به آن توجه داشته باشد،‌ این موضوع آیا مورد توجه سازمان است؟


قوسیان مقدم: دولت به ما اجازه وارد کردن 900 خودروی امدادی را بدون عوارض گمرکی  داده است؛‌ البته برای این موضوع سه سال به ما وقت داده است و ما سعی داریم در کمترین زمان ممکن خودروها را وارد کنیم؛ این موضوع به این معنا نیست که تولید ملی خوب نیست ولی خودرو سازان داخلی نمی‌توانند توقع ما را کامل انجام دهند.


گفتگو با محمد حسن قوسیان مقدم دبیرکل جمعیت هلال احمر


آنا: شما سخنگو و دبیرکل جمعیت هلال احمر هستید؛‌ آیا این قانونی است؟


قوسیان مقدم: من سمت‌های فراوانی دارم! دبیرکلی جدا و سخنگویی‌ نیز جداست؛ الان اگر در کشور اتفاقی در سطح ملی بیفتد، تنها کسی که حق دارد صحبت کند، دبیرکل است چون همه سیستم‌ها زیر نظر دبیرکل هستند همچنین من باید در جایگاه سخنگو نیز باشم؛  البته این موضوع در اساس‌نامه تعریف شده است؛‌ در بحث سخنگو، بعد از اینکه ریاست محترم جمعیت گفتند دبیرکل نیز  باید سخنگو باشد، من گفتم با توجه به مشغله زیاد اگر فرد  دیگری باشد بهتر است، اگر واقعاً نیست، من قبول دارم. نتیجه هم این شد. 


پایان قسمت اول


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب