دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 دی 1399 - 09:52

ساخت آنزیم مصنوعی که روند پارکینسون را کُند می‌‌کند

دانشمندان موفق به توسعه و ساخت آنزیم مصنوعی شده‌اند که می‌تواند روند پیشروی پارکینسون را کُند کند.
کد خبر : 554925
lmlmlm.PNG

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، در بیماری‌های تخریب‌کننده سلول‌های عصبی مانند پارکینسون تجمعی از پروتین‌های تنیده در هم شروع به از بین بردن سلول‌های مغزی می‌کنند. حال محققان بیمارستان جان هاپکینز آنزیم مصنوعی توسعه داده که مانع از گسترش توده‌های پروتئینی می‌شود. این امر می‌تواند راه جدیدی برای درمان پارکینسون باشد.


«آلفا سینوکلئین» پروتئینی است که به فراوانی در مغز پیدا می‌شود. این پروتئین با گذشت زمان در هم تنیده و به شکل توده‌هایی به نام اجسام لوئی درمی‌آید. تجمع این توده‌ها می‌تواند سلول‌های عصبی را از بین ببرد که این امر منجر به ایجاد اختلال در کنترل حرکتی، عملکرد شناختی و رفتاری مرتبط با بیماری پارکینسون می‌شود.


در مطالعه جدید، محققان جان هاپکینز آنزیم مصنوعی نوینی ساخته‌اند که می‌تواند مانع از گسترش و پراکندگی اجسام لوئی شود. این نانوآنزیم آلیاژ پلاتین و مس است و طوری طراحی شده که از رفتار کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز (دو آنزیم طبیعی در بدن که گونه‌های اکسیژن واکنشی را مورد هدف قرار می‌دهند) تقلید کند.


استرس اکسیداتیو ناشی از گونه‌های اکسیژن واکنشی بوده و امری غیرقابل‌اجتناب است. با افزایش سن و به دلیل کاهش سرعت فرایندهای مکانیکی مانند تخریب پروتئین استرس اکسیداتیو افزایش می‌یابد. این امر نشان‌دهنده اهمیت آنتی‌اکسیدان‌هاست چراکه در بیماری پارکینسون گونه‌های اکسیژن واکنشی باعث گسترش توده‌های پروتئین آلفا سینوکلئین می‌شوند و درنتیجه علائم بیماری بدتر می‌شود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب