«مدل کاری ترکیبی» سوغات خوب کووید-۱۹/ وقتی همهگیری هم نمیتواند جلوی خلاقیت و مدیریت انسان را بگیرد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، با شیوع ویروس COVID-19 و تغییر و تحولات ناشی از آن، سبک کار تجاری کاملاً تغییر کرده است. این اپیدمی مردم را در سراسر جهان ترغیب کرده تا روش کار کردن از راه دور و حضور در اداره را باهم ترکیب کنند. پیشازاین، سازمانها و مشاغل نسبت به اجازه دادن به کارمندان برای دورکاری بیزار بودند. اما وضعیت فعلی جهان این موضوع را به یک ضرورت تبدیل کرده است. این ترکیبِ کار از راه دور و حضوری باعث ایجاد یک مدل کاری جدید به نام کار ترکیبی میشود؛ جایی که یک کارمند میتواند از خانه، اداره یا هرجای دیگر کار کند.
درحالیکه کار از خانه یک عملکرد مقرونبهصرفه جدید برای سازمانها و مشاغل محسوب میشود، بر اساس یک نظرسنجی 55 درصد از کارمندان در ایالاتمتحده میخواهند ترکیبی از کار در خانه و اداره داشته باشند. بااینحال، بسیاری از شرکتها از جمله توئیتر، فیسبوک، مایکروسافت و غیره به کارمندان خود اجازه دادهاند که حداقل تا سال 2021 از راه دور به کار خود ادامه دهند، زیرا این امر یک سلاح مهم در مقابله با بیماری کرونا است.
مدلهای کار ترکیبی بهطور قابلتوجهی به سازمانها امکان میدهد تا استعدادهای بهتر را بشناسند، نوآوریها را به انتها برسانند و جوّ کاری کماسترستری ایجاد کنند. این شیوه کاری همچنین شرکتها را قادر میسازد که بهطور بالقوه حجم کارهای خود را بین افراد دورکار یا حضوری تقسیم کنند و اثربخشی را افزایش دهند. مدل کاری ترکیبی میتواند آینده کاری را انعطافپذیر، دیجیتالی و هدفمندتر تعریف کند و درعینحال بهرهوری و رضایت کارکنان را افزایش دهد.
درک مدل کاری ترکیبی
ازآنجاکه کار ترکیبی کارمندان را قادر میسازد تا از هرجای دیگری بتوانند کار کنند، ازاینرو آزادی بیشتری در مورد زمان کار و مکان ارائه میدهد. این شیوه کاری، حجم کار را بین کارمندان دورکار و آنهایی که بهصورت حضوری در اداره مشغولاند تقسیم میکند.
در نظرسنجی اخیر موسسه «سیلز فورس» مشخص شد 64 درصد کارمندان ترجیح میدهند عوض دورکاری کامل از خانه، جایی خارج از دفتر و نوع دیگری از محل کار را تجربه کنند. همچنین مشخص شد نیروی کار «نسل زد» بیشتر به مدل کار ترکیبی علاقهمند است. (Gen-Z نسل زد یا که با نامهای نسل نت و نسل اینترنت نیز شناخته میشود، نسلی هستند که از وقتی چشم به جهان گشودهاند در اطراف خود بهطور گستردهای با فناوریهایی مانند اینترنت، شبکههای اجتماعی، تلفنهای همراه، و غیره مواجه بودهاند). 74 درصد از این نسل کار در خانه یا ترکیبی از خانه و محلکار را ترجیح میدهند. برعکس، 64 درصد مایلاند در محل کار و نیز جایی غیر از خانه خودکار کنند.
محل کار ترکیبی روی بهرهوری تأکید دارد و تعریف جدیدی از سنجش عملکرد کارکنان را ارائه میکند. همانند کار در اداره، کار کردن از راه دور مسئولیتهایی را به دوش افراد میگذارد که مستقیماً برای یک پروژه خاص باید پاسخگو هستند.
اخیراً شرکت خدمات مشاورهای «اینفوسیس» اعلام کرد که با توجه به عدم اطمینان در مورد وضعیت همهگیری، ترجیح میدهد یک مدل کار ترکیبی انعطافپذیر را اجرا کندو به کارمندان اجازه میدهد بسته به شرایط از خانه یا محل کار خودکار کنند. به گفته «سلیل پارک» مدیرعامل این شرکت، اینفوسیس یک مدل کاری انعطافپذیر را برای تسهیل کار از خانه ایجاد کرده است، اما اکنون زمان شروع کار برای ایجاد سرمایه اجتماعی فرا رسیده است. (سرمایه اجتماعی مفهومی در جامعهشناسی است که در تجارت، اقتصاد، علوم انسانی و بهداشت عمومی جهت اشاره به ارتباطات درون و مابین گروهی از آن استفاده میشود).
این رویكرد كاری باعث كاهش تعداد افراد در اداره شده و هزینههای عملیاتی را كم میکند. با استفاده از مدل ترکیبی، کارکنان نیاز به صرف زمان و هزینه کمتری در رفتوآمد دارند و درنهایت بهرهوری و زمان برای تمرکز بیشتر روی کار افزایش مییابد.
چالشهای مدل کاری ترکیبی
از طرفی دیگر، رویکرد ترکیبی مجموعهای از چالشها را نیز به همراه دارد. بهعنوانمثال، کارکنانی که دورکاری میکنند، در حال حاضر مدیریت زندگی شخصی و شغلی خود را دشوار میدانند. همچنین با دور شدن کارکنان از یکدیگر و تمرکز روی وظایفشان، انزوای کارمندان افزایش مییابد.
در این نوع مدل کاری همچنین امنیت سایبری نیز یک نگرانی اساسی به شمار میرود. بیشتر کارکنانی که دورکار هستند از اتصال به اینترنت محلی استفاده میکنند، که این کار امکان دسترسی مجرمان اینترنتی برای نقض دادهها و هک کردن سیستمها را فراهم میکند. برای جلوگیری از چنین تهدیداتی، هم شرکت و هم کارمندان باید از طریق بهروزرسانی مداوم نرمافزارها و احراز هویت چندعاملی، رد پای دیجیتالی خود را امن کنند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/