روند پژوهش با وجود کُندی متوقف نشده/ شرایط دشوار محققان در تحریم
سحر کیانی در گفتگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که تحریمها چه تأثیری بر روند کارهای پژوهشی داشته است، بیان کرد: تحریم دو بعد دارد. تحریمها باعث تأخیر بسیار طولانی در تحویل مواد و تجهیزات مورد نیاز در حوزه پژوهش شده است. از سوی دیگر هزینه خرید این مواد و تجهیزات نیز به شدت افزایش یافته است.
وی افزود: شرکتهای واسطه نیز از این فرصت استفاده کرده و بازاری برای خود راه انداختهاند. بسیاری از این شرکتها مواد تاریخ مصرفگذشته یا موادی را که تاریخ مصرفشان رو به پایان است، وارد کشور میکنند. بنابراین وقتی در اختیار مراکز تحقیقاتی قرار میگیرد، یک تا دو ماه زمان تا تاریخ انقضای محصول باقی مانده است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان گفت: درواقع تحریمها دو تأثیر داشته است، از یک سو دسترسی به مواد مورد نیاز را کمتر و سختتر کرده است. مادهای که پیش از این طی دو یا سه ماه به دست مراکز تحقیقاتی میرسید، در حال حاضر پس از هفت یا هشت ماه به مراکز میرسد. از سوی دیگر با وجود شرکتهای حد واسط و افزایش هزینههای مربوط به ارز، هزینهها به شدت بالا رفته است.
کارشناس گروه مغز و علوم شناختی پژوهشکده سلولهای بنیادی بیان کرد: برای مثال مادهای که پیش از این با مبلغ یک میلیون تومان تهیه میشد، به قیمت هفت تا هشت میلیون تومان رسیده است. درواقع قیمتها هفت تا هشت برابر شده است. افزایش نرخ ارز و شرایط ناپایدار بازار نیز به این وضعیت دامن زده است. شرکتهای واسط نیز به نوعی به سختی کار محققان میافزایند. با وجود شرایط دشوار فعلی، پژوهشگران همچنان در حال تلاش هستند، شاید روند کُند شده باشد اما متوقف نشده است.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/