دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1399 - 13:48
رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی:

بصیرت معیار ارزش انسان است/ تبعیت محض از ولایت مهم‌ترین شاخص بصیرت است

رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شناخت عمیق نسبت به ولایت‌فقیه و حرکت در مسیر نورانی ولی امر، داشتن تجزیه‌وتحلیل نسبت به جریانات مبتنی بر تعقل رعایت تقوا و ایمان الهی، پیروی از عالمان وارسته از راهکارهای عملی کسب بصیرت است.
کد خبر : 552099
unnamed.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید محمود هاشمی،‌ رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در نشست وبیناری نهم دی دانشگاهیان استان سمنان ضمن تسلیت شهادت حضرت زهرا (س) و سردار دل‌ها و گرامیداشت روز نهم دی به تشریح ابعاد بصیرت پرداخت و اظهار کرد: بصیرت در معنای جامع و شامل آن، چنان دریافتی از واقعیت است که انسان را از سطح به عمق و از ظاهر امور به باطن آن و از وضعیت فعلی به وضعیت بعدی متوجه می‌کند.


وی ادامه داد: انسان بصیر از حیث عمق، دریافتی نافذ و عمیق و از حیث امتداد زمانی، دریافتی پیش از موقع و جلوتر از رویدادها و از حیث عرض و گستره، دریافتی جامع و شامل و از حیث سرعت وصول، شناختی سریع و بلا واسطه یا کم واسطه دارد.


هاشمی در ادامه به اهمیت بصیرت در آموزه‌های دینی و کلام امامین انقلاب اشاره کرد و گفت: از دیدگاه قرآن کریم، بصیرت آن دریافت درونی و بینایی وجدانی است که فرد را به درکی فراتر و عمیق‌تر از محسوسات و چهرهٔ ظاهری وقایع و تحولات زندگی نائل می‌سازد.


وی افزود: اهمیت بصیرت ازآنجا روشن می‌شود که بصیرت، محور همه اعمال انسان است و عکس‌العمل‌های متفاوت انسان بر اساس بینش و بصیرت او شکل می‌گیرد و ارزش و اعتبار انسان، وابسته به نوع بینش اوست.


رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: اگر بخواهیم ایمان را با بصیرت مقایسه کنیم ایمان و معنویت موتور است و بصیرت چراغ و قطب‌نما. خیلی انسان‌ها مؤمن هستند؛ ولی جهت را پیدا نمی‌کنند؛ چون آن نورافکن را ندارند. این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند. بصیرت نورافکنی است که انسان به‌واسطه آن، راهش را پیدا می‌کند.


رئیس ستاد اجرایی بیانیه گام دوم انقلاب سازمان بسیج اساتید کشور به راهکارهای کسب بصیرت و موانع آن اشاره کرد و گفت: برخی از امور و گرایش‌ها در وجود انسان مانع از بصیرت یافتن وی می‌شود. به‌گونه‌ای که باوجود یقین به حقانیت موضوعی، آن را نادیده گرفته و چشم بصیرت خود را نسبت به آن فرومی‌بندد.


وی افزود: دل‌بستگی به دنیا و تعلقات آن، گرفتار شدن در شهوات و لذت‌ها، شخص گرایی بجای شاخص گرایی، تعلقات حزبی، جناحی و فامیلی از موانع جدی کسب بصیرت هستند و همین موانع باعث سقوط انسان‌های بزرگی در عرصه‌های مختلف شده است و در فتنه ۸۸ شاهد ریزش خواص بودیم.


هاشمی در ادامه به راه‌های کسب بصیرت اشاره کرد و گفت: شناخت عمیق نسبت به ولایت‌فقیه و حرکت در مسیر نورانی ولی امر، داشتن تجزیه‌وتحلیل نسبت به جریانات مبتنی بر تعقل رعایت تقوا و ایمان الهی، پیروی از عالمان وارسته از راهکارهای عملی کسب بصیرت است و کسانی که در جریان‌ها و حوادث سخت دچار جهالت نمی‌شوند ناشی از مجهز بودن به بصیر در سایه مؤلفه‌های مذکور خصوصاً تبعیت محض از نائب امام زمان است.


رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در پایان به فتنه ۸۸ اشاره کرد و گفت: در سال ۸۸ دشمنان داخلی و خارجی نظام و انقلاب و استکبار جهانی به معنای واقعی کلمه با همه توان خود در مقابل نظام صف‌آرایی کردند اما ازآنجایی‌که عنایت امام زمان به این انقلاب بود و مدیریت انقلاب هم در دست حکیم و نائب امام زمان بود و مردم بصیر و انقلابی درصحنه بودند نظام نجات پیدا کرد و چهره منافقان و دشمنان بزک‌کرده داخلی و خارجی انقلاب هم مشهود شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب