دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آذر 1399 - 09:32

نمونه‌برداری موفقیت‌آمیز فضاپیمای ژاپنی از سیارک ریگو

هفته گذشته فضاپیمای ژاپنی هایابوسا2 ، کپسول خود را در زمین فرود آورد. درون این کپسول نمونه‌های خاک و گازی از سیارک ریوگو قرار گرفته است.
کد خبر : 549175
Hayabusa2.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مقامات آژانس فضایی ژاپن(جاکسا) اعلام کردند بیش از مقدار پیش‌بینی‌شده خاک و گاز در داخل کپسول کوچکی که فضاپیمای هایابوسا2 از یک سیارک آورده است پیدا کرده‌اند. پژوهشگران از این مأموریت به عنوان نقطه عطفی در تحقیقات نجومی یاد می‌کنند. براساس اطلاعات جاکسا، کارکنان این آژانس فضایی هنگام بیرون آوردن کانتینر در روز دوشنبه، مقداری ذرات سیاه را مشاهده کردند که در پایین گیرنده نمونه(sample catcher) کپسول نشست کرده بود. دانشمندان در روزهای بعدی نمونه‌های بیشتری از خاک و گاز را در محفظه‌ای که نمونه‌های استخراج‌شده توسط هایابوسا2 در سیارک را نگهداری می‌کرد یافتند.   


یوئیچی تسودا(Yuichi Tsuda) مدیر این پروژه، در یک پیام ویدیویی طی یک کنفرانس خبری آنلاین اعلام کرد: «ما به دست آوردن مقدار کافی از خاکی را که ظاهراً از سیارک ریوگو جمع شده است تأیید می‌کنیم. مدت‌ها آرزوی دستیابی به این نمونه خاک را داشتیم و این محموله سرانجام در دست ماست.» مقامات جاکسا می‌گویند با نگاهی اجمالی به داخل کپسول هایابوسا2 مقداری بیش از حد انتظار خاک و گاز یافته‌اند.  


تسودا بازگشت موفقیت‌آمیز نمونه‌های گاز و گاز سیارک را «یک نقطه عطف بزرگ علمی» خوانده است.  این کپسول به قطر 40 سانتی‌متر، 6 دسامبر در پایان سفر شش ساله خود به سیارک ریوگو که بیش از 300 میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد، توسط فضاپیمای هایابوسا2  به مکانی از پیش تعیین‌شده در کویری واقع در استرالیا فرود آمد. این کپسول سه‌شنبه گذشته برای تحقیقات به کشور ژاپن منتقل شد. دانشمندان امیدوارند بتوانند براساس محتوای این کپسول به ریشه‌های منظومه شمسی و زندگی روی زمین پی ببرند. انتظار می‌رود نمونه‌های استخراج‌شده از سطح زیرین این سیارک بتواند اطلاعاتی را از میلیاردها سال پیش در مورد منظومه شمسی فراهم کند. علت این امر این است که ریوگو به دلیل فقدان اتمسفر تحت تأثیر تابش فضایی و سایر عوامل محیطی نبوده است. دانشمندان جاکسا می‌گویند آنها علاقه خاصی به مواد آلی موجود در نمونه‌ها دارند تا از نحوه توزیع‌شان در منظومه شمسی و ارتباط آنها با حیات روی زمین مطلع شوند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب