آیا مایکروفر به مواد مغذی غذا آسیب میزند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پخت غذا به طور کلی باعث کاهش مواد مغذی میشود اما سوال اصلی اینجاست که آیا پخت غذا یا گرم کردن آن در مایکروفر کردن غذا باعث از بین رفتن مواد مغذی آن میشود؟
کربوهیدراتها، چربیها، پروتئینها فیبر و مواد معدنی از جمله مواد مغذی موجود در مواد خوراکی هستند که هضم آنها بر اثر حرارت راحتتر میشود یا گرمای ناشی از پخت به طور کلی تأثیری روی آنها نمیگذارد. پختوپز باعث باز شدن سلولهای گیاهی میشود که نهتنها هضم را راحتتر میکند بلکه جذب مواد مغذی را نیز آسانتر میکند.
به طور کلی بدن انسان از مواد خوراکی پختهشده مواد مغذی بیشتر جذب میکند، برای مثال بدن میزان بیشتری آنتیاکسیدان بتاکاروتن و اسید فولیک از هویج پخته و لیکوپن از گوجه پخته جذب میکند. میزان آسیب وارده به مواد خوراکی از طریق پخت غذا با مایکروفر مانند سایر روشهای پختوپز است. درواقع مایکروفر کردن غذا میتواند مواد مغذی را حفظ کند.
آبپز کردن سبزیجات باعث میشود ویتامینهای محلول در آب از بین بروند، اجاق گاز نیز غذا به مدت طولانی و در حرارت بسیار بالایی قرار میدهد که میتواند ویتامینها و مواد مغذی را از بین ببرد. اشعههای مایکروفر به غذا نفوذ میکنند بنابراین فرایند داغ کردن سریعتر و کارآمدتر است. بدینترتیب ویتامینها تجزیه نمیشوند و از بین نمیروند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/