دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1399 - 08:00
دانستنی‌های علمی/61؛

آیا حبس کردن نفس مضر است؟

اکسیژن برای انجام هر فرایندی در بدن ضروری است، بنابراین در حبس کردن باید تعادل بین سود کوتاه‌مدت و آسیب طولانی مدت را در نظر گرفت.
کد خبر : 548034
;lkjhgfdsfghj.PNG

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا ، حبس کردن نفس باعث ساخته شدن ماهیچه در قلب یا دیافراگم نمی‌شود اما براساس نتایج بررسی‌های جدید، حبس کردن نفس در هنگام انجام ورزش‌های خاص می‌تواند توانایی عضلات در کنار آمدن با تقلاهای شدید و کوتاه مدت را بهبود ببخشد.


این کار با افزایش غلظت بی‌کربنات در خون امکان‌پذیر می‌شود. بی‌کربنات به خنثی‌سازی اسید لاکتیک تولیدشده طی انجام ورزش‌های بی‌هوازی کمک می‌کند. برای این که تکنیک کار کند، بازدم فرد باید به صورت معمولی باشد و حبس نفس پیش از دم انجام شود. یعنی به جای گرفتن یک نفس بزرگ و نگه داشتن آن، فرد باید به صورت طبیعی نفس خود را به بیرون بدهد و وقتی ریه‌ها خالی هستند، نفس خود را نگه دارد.


با این حال حبس کردن نفس خطرات قابل‌توجهی برای انسان دربردارد. براساس یافته‌های علمی، سطح پروتئینی به نام «S100B» در خون غواصان آزاد که به صورت مرتب نفس خود را برای چند دقیقه حبس می‌کنند، بالاست. سطح بالای این پروتئین در خون نشانه آسیب مغزی طولانی مدت به شمار می‌رود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب