وقتی پژوهش تقاضامحور میشود/ محققان ایرانی برای مبارزه با کرونا چه پژوهشهایی انجام دادند؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پدیده نوظهور کرونا در جهان و ایران سبب شد که بسیاری تحقیقات دانشگاهی به سمت این بیماری سوق داده شود در این میان بسیاری از پژوهشگران به موضوع تشخیص کرونا ورود کردند و دستگاههای مختلفی ساختند تا از این طریق کمی به جهادگران سلامت کمک شود.
یکی از این دستگاهها، دستگاه تشخیص ویروس کروناست که توسط عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران ساخته شده است. محمد عبدالاحد، عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران، درباره ویژگیهای دستگاه تشخیص سریع ROS خلط با نام تجاری RDSS میگوید که برای تشخیص سریع کرونا ساخته شده است.
این دستگاه در گروه نانوبیوالکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و با حمایت ستاد نانو ساخته شده است. دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و کمیته علمی کرونا در وزارت بهداشت، در این پروژه مشارکت داشتهاند. این دستگاه مجوز سازمان غذا و دارو را نیز دریافت کرده است.
این دستگاه با نمونهبرداری از خلط افراد و بررسی تغییرات آن، بیماری را تشخیص میدهد. همچنین برای تشخیص بیماریهای ریوی نظیر آسم و سل هم قابل استفاده است.
ساخت دستگاههای تبسنج هوشمند
دستگاه تبسنج غیر تماسی هوشمند به همت محققان خراسان شمالی با قابلیت اندازهگیری ۰.۲ درجه سانتیگراد دمای بدن افراد نیز در ایام کرونا ساخته و روانه بازار شد.
قابل رؤیت بودن نمایشگر دستگاه در نور روز و مانیتورینگ همزمان توسط ۵ نفر و کامپیوتر، امکان کالیبره کردن با دماسنجهای مرجع از طریق کلیدهای محصول، ذخیره دیتاهای مختلف، باتری قابل شارژ، مجهز بودن به وای فای و طراحی نرمافزار در کنار دستگاه ازجمله ویژگیهای این محصول فناروانه گزارش شده است.
محققان کرمانی نیز در راستای مقابله با ویروس کرونا، موفق به طراحی و ساخت دستگاه تبسنج هوشمند شدند.
احد ترکستانی دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک به همراه مهندس ایمان فلاحت نژاد دو جوان نخبه کرمانی توانستند دستگاه تبسنج با قابلیت نصب در گیتها، ورودی کارخانهها را تولید کنند که با قرار گرفتن فرد در ۶۰ سانتیمتری دستگاه بهصورت خودکار توانایی تشخیص تب بالا را دارد.
ترکستانی میگوید: با توجه به خطر ابتلا شخص تست گیرنده به بیماری بر آن شدیم تا با بهرهگیری از علم رباتیک، استفاده از نیروی انسانی را به حداقل برسانیم. وی ادامه میدهد: دستگاه تبسنج به سنسورهای تشخیص دما و فاصلهسنج متصل است که میتواند بدون دخالت انسان، تب افراد را از فاصله 60 سانتیمتری اندازهگیری کند.
این دستگاه برای نصب بر روی یک سطوح طراحی شده تا نیازی به حضور اپراتور نباشد.
اقدامات محققان دانشگاه آزاد اسلامی در مبارزه با کرونا
در این میان محققان دانشگاه آزاد اسلامی نیز دستبهکار شدهاند تا تشخیص کرونا را آسانتر کنند. یکی از دستگاههایی را که این محققان طراحی کردهاند برای اندازهگیری تب و اکسیژن است. هادی کارگر شریفآباد رئیس مرکز تحقیقات بهینهسازی انرژی و توسعه پایدار واحد سمنان دراینباره میگوید: دستگاه اندازهگیری تب و اکسیژن بهصورت همزمان درجه حرارت بدن و اکسیژن موجود در خون را اندازهگیری میکند.
به گفته کارگر؛ ویژگی اصلی این دستگاه در ثابت بودن آن است و کاربر آن هیچ تماسی با دستگاه نخواهد داشت. همچنین امکان خروجی در فرمتهای مختلف از دیگر ویژگیهای این دستگاه است. این دستگاه همزمان تب و اکسیژن خون را اندازهگیری میکند، عملکرد این دستگاه با روشهای سنتی تست تک مرحلهای متفاوت است و درصد خطای پزشک را کم میکند.
ساخت کیتهای تشخیصی از دیگر اقدامات محققان دانشگاه آزاد اسلامی است. بیش از 100 هزار کیت تشخیصی توسط پژوهشگران مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال ساخته شده و مورد استفاده قرار گرفته است. حتی بسیاری از کشورها درخواست خرید این کیت را داشتهاند ولی محققان ترجیح دادهاند که این کیتها در کشور خودمان مورد استفاده قرار گیرد.
ایجاد مرکز جامع آزمایشگاهی ویروسشناسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در واحد تهران مرکزی را میتوان یکی از اقدامات اساسی انجام شده برای مقابله با ویروس کرونا در این دانشگاه دانست.
درمجموع از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور ۱۵۰ مرکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی اقدامات قابلتوجهی برای مقابله با این بیماری انجام دادهاند که میتوان به تولید ماسک، گان، شیلد محافظی، دستگاههای کمک تنفسی، ساخت ماسک با استفاده از الیاف میکروبافت، ساخت دستگاه تولید ازن و... اشاره کرد. این اقدامات نشان میدهد دانشگاه آزاد اسلامی در مبارزه با کرونا موفق عمل کرده و دستاوردهای خوبی داشته است.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/