رازهای جوهر مصریان باستان کشف شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وایرد، یک تیم تحقیقاتی بینالمللی با استفاده از اشعه ایکس با انرژی بالا 12 قطعه پاپیروس از مصر باستان را تجزیه و تحلیل کرده و متوجه شدند که در هر دو جوهر قرمز و سیاه از ترکیبات سربی استفاده شده است. استفاده از ترکیبات سربی در جوهر به خاطر تقویت رنگدانهها نبود است درواقع سرب باعث میشود که جوهر سریع خشک شود و مانع از پخش شدن جوهر در هنگام نوشتن میشود. مصریان باستان به همین دلایل از ترکیبات سربی در ساخت جوهر استفاده میکردهاند.
نقاشان اروپایی قرن پانزدهم نیز از روش مشابهی در کشیدن نقاشی با رنگ روغن استفاده میکردند. براساس یافتههای جدید، مصریان باستان یک هزار و 400 سال قبل از اروپاییان این روش را کشف کرده بودند. آنالیزها از جوهرهای به کار رفته روی قطعات پاپیروس نشان داد ترکیبات ناشناخته مبتنی بر آهن و سرب در جوهرهای سیاه و قرمز وجود دارد.
جوهر تاریخ خود را دارد. طی 5 هزار سال گذشته از جوهر برای نگارش نوشتههای بسیاری به زبانهای مختلف و روی سطوح متفاوتی استفاده شده است. برای مثال 3 هزار و 200 سال پیش از میلاد مسیح در مصر از جوهر سیاه برای نگارش بدنه اصلی نوشته و از جوهر قرمز برای نگارش کلمات کلیدی و موضوع نوشته استفاده میشده است.
جوهر معمولا از ترکیب سنگ معدن، دوده و نوعی چسب (معمولا صمغ عربی) ساخته میشد و سپس در چسب حیوانی، روغن گیاهی یا سرکه غوطهور میشود. در مرحله بعدی این ترکیبات خشک شده و به شکل گلولههای خشکشده درمیآمدند تا کاتبان بتوانند به راحتی آنها را حمل کنند. محققان تاکنون جوهرهایی به رنگ قرمز، نارنجی و صورتی را روی 11 قطعه پاپیروس کشفشده در قاهره شناسایی کردهاند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/