دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نتیجه تحلیل خواب افراد در دوران کرونا؛

کرونا تجربه دوباره تروماتیک بشر از جنگ جهانی است

محققان در یک مطالعه جدید محتوای خواب‌های مردم در دوره همه‌گیری ویروس کرونا در جهان را منتشر کردند.
کد خبر : 545392
weird_pandemic_dreams_catalog_1024.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از ساینس الرت، چرا و چگونه زندگی روزمره انسان بر خواب‌ و رؤیاهایش اثر می‌گذارد، پرسشی است که دانشمندان همچنان به دنبال پاسخی برای آن هستند. حال یافته‌های یک مطالعه جدید نشان داده که چگونه شیوع ویروس کووید-19 در جهان و تغییرات ناشی از این همه‌گیری بر محتوای خواب‌ها و رؤیاهای بشر تأثیر گذاشته است.


بر اساس یافته‌های جدید، با پیشروی همه‌گیری کرونا خشم و اندوه در خواب‌ها شایع‌تر شده است. ارتباطات قدرتمندی میان مضامین خواب‌ها و آنچه در زندگی روزمره اتفاق می‌افتد، وجود دارد. بسیاری بر این باورند که خواب و رؤیا ادامه طبیعی اتفاقاتی است که در زمان بیداری بر فرد می‌گذرد اما بر اساس پژوهش جدید فاصله‌گذاری اجتماعی و شست‌وشوی مداوم دست‌ها تأثیر قابل‌توجهی بر محتوای خواب‌ها داشته‌اند.


نتایج این مطالعه مهر تأییدی بر فرضیه «خواب‌های دوران همه‌گیری بازتابی از رنج ذهنی، ترس از سرایت و تغییرات مهم در عادات روزانه» است که به صورت مستقیم بر اجتماعی شدن تأثیر می‌گذارد. گروه تحقیقاتی 239 گزارش از محتوای خواب 67 فرد مختلف در برزیل را که پیش و پس از قرنطینه نوشته بودند، بررسی کردند.


تعداد واژه‌های مرتبط به احساس خشم و اندوه از نظر آماری به طور قابل‌توجهی افزایش یافته بود. همچنین میزان واژه‌های مرتبط به آلودگی و تمیزی نیز در این گزارش‌ها بیشتر شده بود. مقایسه گزارش‌های خواب افراد پیش و پس از قرنطینه بازتابی از تجربه تروماتیک است که بشر طی همه‌گیری طاعون، جنگ و فجایع طبیعی تجربه می‌کند.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب