فناوری در خدمت کمک به معلولان/ معرفی اپلیکیشنهای برتر مبتنی بر هوش مصنوعی برای افراد ناتوان
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، افلاطون، فیلسوف بزرگ یونان میگوید احتیاج مادر اختراع است. این امر هر روز توسط فناوری ثابت میشود. با افزایش نیازهای افراد، محققان و دانشمندان روی فناوریهای دمدستی و دردسترستری برای همه کار میکنند. اما افراد معلول و ناتوان کجای این حلقه از فناوری قرار دارند؟ نگران نباشید، آنها توسط هوش مصنوعی و کاربردهای آن به حال خود رها نشدهاند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، حدود 15درصد از جمعیت جهان (بیش از یک میلیارد نفر) دارای نوعی معلولیت یا ناتوانی هستند. از مدتها قبل فناوری درها را برای افراد دارای نقص باز کرده است. برای افراد عادی، هوش مصنوعی فقط یک فناوری آیندهنگرانه است، اما برای افراد ناتوان این امر پایانی بر امور دشوار آنها است.
در ادامه فهرستی از برنامههای مجهز به هوش مصنوعی را معرفی میکنیم که تغییری در زندگی افراد معلول ایجاد میکند.
اپلیکیشن Lookout
اپلیکیشن «لوک آوت» (Lookout) که توسط شرکت گوگل توسعه داده شده، یک برنامه تلفن همراه قابلدسترس برای افراد کمبینا است. وقتی کاربر دوربین را به سمت اشیاء هدایت میکند، این برنامه میتواند بهطور آنی محیط اطراف را روایت کند. این امر میتواند مواردی مانند حیوانات و افراد، همچنین دیوارها، ترافیک و سایر موانع بالقوه را تشخیص دهد. برنامه میتواند بین حالتهای خانه، محیط کار و تفریح جابجا شود تا الگوریتمهای خود را بر عناصر مربوط به آن محیط متمرکز کند. نظرات کاربران نشان میدهد این برنامه بسیار دقیقتر از سایر برنامههای مشابه است و حتی میتواند مواردی مانند منو و اسناد را بخواند.
اپلیکیشن Seeing AI
اپلیکیشن Seeing AI پروژه تحقیقاتی شرکت مایکروسافت است. این برنامه با استفاده از قدرت سرویس ابری و هوش مصنوعی، خدمات هوشمندی را برای کمک به هدایت کردن زندگی روزمره افراد معلول، ارائه میکند. این اپلیکیشن جهان اطراف افراد کمبینا را روایت میکند. درواقع این برنامه از دوربین تلفن همراه برای ارائه جزئیات افراد، اشیاء و پیامهای متنی استفاده میکند. علاوه بر این قادر است بارکد اجناس را اسکن کرده و نیز تصاویر را شناسایی کند. همچنین میتواند اسناد مختلف را بخواند و جنسیت، سن، احساسات و اقدامات افراد را تشخیص دهد.
اپلیکیشن RogerVoice
اپلیکیشن «راجر ویس» (RogerVoice) بهگونهای طراحی شده است که تماسها را برای جامعه ناشنوایان قابلدسترس و ساده میکند. این برنامه با استفاده از فناوری تشخیص صدا و سنتز سرعت، به افراد کمشنوا کمک میکند تا با هرکسی تماس بگیرند و بهصورت آنی مکالمه انجام دهند. این برنامه بیش از صد زبان را پشتیبانی کرده در بسیاری از کشورهای جهان کار میکند.
اپلیکیشن Wheelmap
اپلیکیشن «ویل مپ» (Wheelmap) برای کمک به معلولان و افرادی که دچار اختلال در راه رفتن هستند ساخته شده است. کاربران میتوانند مکانهای قابلدسترسی با ویلچر مانند رستوران، کافه، سرویس بهداشتی، فروشگاه، سینما، پارکینگ، ایستگاه اتوبوس و موارد دیگر را روی نقشه مجازی پیدا کنند. این اپلیکیشن روی نقشه OpenStreetMap ساخته شده است و هرکسی میتواند دادههای ذخیرهشده در این نقشه جهانی آنلاین را با علامتگذاری مکانها، مشارکت در نظرات و بارگذاری تصاویر افزایش دهد.
اپلیکیشن Otter Voice Meeting Notes
اپلیکیشن Otter یک برنامه رونویسی زنده (تبدیل صوت به متن) مجهز به هوش مصنوعی است. این برنامه برای دانشآموزانی که در امر یادگیری ناتوان هستند ارائه شده است. این اپلیکیشن با امکان دسترسی به محیط یادگیری به روشی که برای آنها کارآمدتر باشد، وابستگی دانشآموز را به دیگران از بین میبرد. این برنامه بهصورت آنی صدا را به متن رونویسی میکند و برای جلسات، گفتگوی حضوری، از راه دور، مکالمههای زنده یا از پیش ضبطشده یادداشتهایی غنی ایجاد میکند.
اپلیکیشن Wemogee
اپلیکیشن «ویموجی» (Wemogee) توسط شرکت سامسونگ برای افراد مبتلا به آفازی (زبانپریشی) و سایر اختلالات زبان راهاندازی شد. در حال حاضر، بیش از سه میلیون نفر در سراسر جهان با بیماری آفازی زندگی میکنند؛ اختلالی که باعث از بین رفتن تواناییهای زبانی میشود. اپلیکیشن ویموجی بهعنوان نوعی مترجم بین متن و شکلک عمل میکند و به زبانهای انگلیسی و ایتالیایی موجود است. این برنامه شامل 140 عبارت مربوط به نیازهای اساسی و بیانات عاطفی است.
اپلیکیشن Speechify Text Reader
اپلیکیشن «اسپیچیفای تکست ریدر» (Speechify Text Reader) برای کمک به افرادی که دچار ناتوانی مانند نارساخوانی، بیش فعالی و کمبینایی هستند، طراحی شده است. این برنامه هر چیزی را به کتاب صوتی تبدیل میکند که به افراد مذکور کمک میکند تا تمرکز کرده و اطلاعات بیشتری را حفظ کنند.
اپلیکیشن Be My Eyes
«چشمهای من باش» (Be My Eyes) اپلیکیشنی است که افراد نابینا را به افراد داوطلب عادی متصل میکند تا از طریق پخش مستقیم ویدئو در تلفنهای هوشمند به آنها کمک کنند. درواقع داوطلبان میتوانند برای دریافت اعلان تماسهای ویدیویی از افراد کمبینا، ثبتنام کنند. داوطلبان پس از اتصال از طریق برنامه، میتوانند با تماسگیرندههای خود صحبت کنند و آنچه را که در مقابل فرد کمبیناست مشاهده کنند و به آنها برای کمک به هر کاری، از بررسی تاریخ انقضا شیر گرفته تا خواندن تابلوی خیابان، کمک کنند.
اپلیکیشن National Relay Service
اپلیکیشن «نشنال ریلی سرویس» (National Relay Service) یک ابتکار دولتی است که به افراد ناشنوا، کمشنوا و دارای نقص گفتاری امکان برقراری و دریافت تماس تلفنی را میدهد. این برنامه ویژگیهای مختلفی از تماس، ازجمله توانایی نوشتن متن و خواندن گفتار، صحبت با یک دوست اما خواندن پاسخهای او روی صفحهنمایش، مکالمه از طریق اسکایپ و غیره را ارائه میدهد.
اپلیکیشن IFTTT
برنامه IFTTT یکی از بهترین برنامههای اتوماسیون است که کمک شایانی به افراد ناتوان میکند. این برنامه به کاربران کمک میکند تا اقدامات خودکار و مختلفی مانند خواندن متن با صدای بلند، خاموش کردن چراغها و سفارش پیتزا، پست گذاشتن در شبکه اجتماعی و بسیاری از موارد دیگر را تنظیم کنند. برنامه IFTTT زندگی افراد کمتوان و معلول را آسانتر میکند.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/