همه چیز درباره اختلال «آفازی»/ بیماریای که بروس ویلیس«جان سخت» را وادار به کنارهگیری از بازیگری کرد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، آفازی، نوعی اختلال ارتباطی است که بر توانایی فرد در صحبت کردن یا درک گفتار همچنین بر نحوه درک کلمات نوشتهشده و توانایی آنها در خواندن و نوشتن تأثیر میگذارد. طبق اخبار رسانه ها یکی از بازیگرهای مشهور ۶۷ ساله به نام بروس ویلیس، پس از تشخیص ابتلا به آفازی، از حرفه خود در سینما و تلویزیون کنارهگیری میکند. این بیماری بسیار شایع است و تقریبا یک سوم از تمام بازماندگان سکته مغزی از این بیماری رنج میبرند. در این خصوص گزارشی تهیه کردیم تا درباره علل این بیماری آگاهی بیشتری پیدا کنیم.
بیماری آفازی یا زبانپریشی که بسیار رایج شده است میتواند اشکال مختلفی داشته باشد. بعضی از افراد مبتلا به آفازی تنها در درک زبان مشکل دارند. آسیب به «لوب تمپورال» نحوه پردازش صدا و زبان در مغز را کنترل کرده و منجر به اختلال در درک زبان میشود. بعضی دیگر از افراد مبتلا به بیماری آفازی در صحبت کردن به مشکل جدی برخورد میکنند و این امر نشاندهنده آسیب به «لوب فرونتال» است. در بعضی دیگر از افراد این مشکل جدیتر است، زیرا از دست دادن توانایی صحبت کردن و درک زبان نشاندهنده آسیب به «لوب بزرگ گیجگاهی» و «لوب فرونتال» است.
خونریزی در مغز خطر ابتلا به بیماری «آفازی» را افزایش میدهد
افراد مبتلا به بیماری آفازی در یافتن کلمات به مشکل جدی برخورد میکنند و در استفاده از کلمات در جملات ناتوان هستند. این بیماری ناتوانکننده حتی بر توانایی خواندن و نوشتن افراد نیز تأثیر بدی میگذارد، اما علل این بیماری بسیار روشن است. این بیماری بیشتر ناشی از سکته مغزی یا خونریزی در مغز است. همچنین این بیماری در اثر آسیب به مغز و ضربه مانند تصادف ایجاد میشود. تومورهای مغزی نیز میتواند منجر به بیماری آفازی شود.
از آنجایی که این بیماری شکلهای جداگانهای دارد، آفازی پیشرونده اولیه نیز از دیگر شکلهای این بیماری است و علائم آن بسیار خفیف است، اما به مرور زمان بدتر میشود. اسرار این بیماری هنوز کشف نشده است و جامعه پزشکی نمیداند چه چیزی موجب آفازی پیشرونده اولیه میشود. این شکل از بیماری آفازی نیز مغز انسان را تحت تاثیر قرار میدهد، همانطور که آفازی ناشی از سکته مغزی یا خونریزی است، اما علائم این دو نوع از بیماری آفازی با یکدیگر متفاوت است.
بیشتر بخوانید:
فناوری در خدمت کمک به معلولان/ معرفی اپلیکیشنهای برتر مبتنی بر هوش مصنوعی برای افراد ناتوان
خوانشپریشی در زبان نوشتاری ژاپنی و چینی وجود دارد؟
افراد دیابتی بیشتر در معرض اختلال «آفازی» هستند
خانواده این بازیگر مشهور در ۳۰ مارس سال ۲۰۲۲ اعلام کردند، بروس ویلیس، بازیگر ۶۷ ساله به اختلال آفازی مبتلا شده است و از حرفه خود در سینما و تلویزیون کنارهگیری کرده است. دختر بروس ویلیس در پیامی منتشر کرد که این بیماری بر تواناییهای شناختی پدرش تأثیر بسیار زیادی گذاشته است. آمار ابتلا به این بیماری در ایالات متحده بسیار بالاست و تقریبا ۲۲۵ هزار آمریکایی هر ساله به این بیماری مبتلا میشوند و این آمار که چه نسبتی از افراد مبتلا به آفازی دارای شکل پیشرونده اولیه این بیماری هستند همچنان مشخص نیست.
در این بیماری هیچگونه تفاوت جنسیتی وجود ندارد، اما افراد دیابتی و کسانی که دارای بیماری قلبعروقی هستند، بیشتر در معرض خطر هستند و همچنین گروههای اقلیت به دلیل تفاوتهای بهداشتی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. این بیماری رده سنی مشخصی ندارد و امکان دارد در هر سنی رخ دهد، اما به طور معمول از آنجایی که افراد بالای ۶۵ سال بیشتر در معرض خطر ابتلا به سکته مغزی هستند، بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند. این امر به معنای آن نیست که افراد جوان و حتی نوزادان به این بیماری مبتلا نمیشوند و برعکس افراد جوان نیز دچار این بیماری میشوند.
بیشتر بخوانید:
دنیای ناشناخته ذهن انسان/ چرا خاطرات کودکی از یادمان میرود؟
موسیقی شاد گوش کنید تا آلزایمر نگیرید
زمانیکه افراد به این بیماری مبتلا میشوند، باید به پزشک مراجعه کنند و تشخیص این بیماری توسط متخصص مغز و اعصاب انجام میشود. این بیماری موجب رنج افراد میشود، زیرا افت شدیدی در توانایی صحبت کردن یا برقراری ارتباط آنها بهوجود خواهد آمد. تشخیص بیماری آفازی پیشرونده اولیه بسیار دشوارتر است. این بیماری برخلاف سکته مغزی، به آرامی و خفیف شروع میشود و به مرور زمان نام افراد یا اشیاء را فراموش میکنند و تغییرات اولیه در این بیماری آغاز میشود و منجر به تشخیص میشود، اما مشکلات اصلی به صورت تدریجی رخ میدهد.
این بیماری به گونهای ناتوانکننده است که ستاره اکشن پس از ابتلا به این بیماری از حرفه خود دور میشود. این حرفه برای او اهمیت بسیار ویژهای دارد، اما متاسفانه او از این صنعت کنارهگیری میکند، زیرا دیگر توانایی برقراری ارتباط ندارد. شعار بروس در زندگی این است که زندگی کن و پس از ابتلا به این بیماری قصد ندارد از زندگی کردن دست بکشد و خانواده بروس به عنوان یک واحد خانوادگی قوی در حال عبور از این سختی هستند و این زمان برای آنها بسیار چالشبرانگیز بود.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/