بررسی میزان خطر ویروس کرونا برای زنان باردار/ با کاربردهای چراغهای هواپیما آشنا شوید
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
ابتلای 20 درصد از بیماران مبتلا به کرونا به آسیبهای روحی
تحقیقات دانشمندان در دانشگاه آکسفورد نشان میدهد در حدود ۲۰ درصد از بیماران مبتلا به کرونا پس از طی دوره درمان در بازه زمانی ۹۰ روزه دچار آسیبهای روحی مانند اضطراب، استرس و افسردگی میشوند.
محققان در این دانشگاه معتقدند افرادی که به بیماری کرونا مبتلا میشوند به دلایل مختلفی تحت فشار روحی قرار دارند و همین موضوع مشکلاتی را برای آنها ایجاد میکند. یکی از کارشناسان شرکت کننده در پروژه دانشگاه آکسفورد گفت: «شرایط به وجود آمده ناشی از همهگیری بیماری کرونا در سراسر دنیا مردم را دچار مشکلات زیادی کرده است. این شرایط سبب میشود اختلالات روانی برای برخی از بیماران مبتلا به کرونا به وجود آید.»
افزایش امید برای کاهش مصرف آب در کشاورزی
گرمای بیش از اندازه کره زمین و خشکسالیهای متعدد در دهههای اخیر تحت تأثیر عوامل مختلفی بوده است که یکی از مهمترین آنها مصرف بیش از اندازه آب در بخش کشاورزی است. اکنون دانشمندان در تلاش هستند این صنعت با اهمیت را متحول کرده و خاک خودآبیاری تولید کنند.
خاک خودآبیاری، خاکی است که قطرات آب محبوسشده بین اجزای خاک را به ریشه گیاهان رسانده و همچنین قادر است رطوبت موجود در هوا را جذب و به این ترتیب نیاز به مصرف آب را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.
نوزادان چه قدر در معرض ابتلا به کرونا هستند؟
تحقیق جدیدی که توسط «مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا» (CDC) منتشر شده است تأیید میکند که زنان باردار به نسبت زنان غیرباردار در همان رده سنی، در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از نوع شدیدتری هستند. البته تا پیشازاین مطالعه نیز این نگرانی وجود داشت که بارداری میتواند خطر عواقب شدید ناشی از کرونا را افزایش دهد، اما اطلاعات کافی برای تعیین قطعی این مسئله وجود نداشت. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
خطر ویروس کرونا برای زنان باردار
تا پیشازاین در مورد مسئله زنان باردار و شدت ابتلای آنها به کرونا تحقیقات جامعی صورت نگرفته بود بدین منظور CDC برای سنجش تأثیرگذاری کووید-۱۹ بر روی زنان باردار، دادههای بیش از چهارصدهزار زن بین ۱۵ تا ۴۴ ساله را مورد تجزیهوتحلیل قرار داد. از بین این چهارصدهزار نفر حدود ۲۳ هزار نفر از آنها باردار بودند. قابلذکر است که تست تمام زنان مزبور از طریق آزمایش PCR مثبت اعلام شده بود و علائم بیماری را تجربه میکردند.
تولید انرژی تنها با استفاده از ریزموجها
محققان دانشگاه والنسیا بهتازگی موفق شدند تنها با استفاده از ریزموجها(microwaves) الکتریسیته را به هیدروژن تبدیل کنند. در واقع تبدیل الکتریسیته به هیدروژن با این روش پیشرفتی مهم در کربنزدایی از محصولات صنعتی محسوب میشود.
با توجه به اینکه تعداد کشورهای مختلف دنیا برای تأمین انرژی و کاهش میزان آلودگیهای زیست محیطی با مشکلات زیادی درگیر هستند بهکارگیری روشهای جدید به منظور تولید انرژی پاک میتواند علاوه بر تسهیل شرایط عمومی زندگی مردم هزینههای دولتی برای خرید حاملهای انرژی را نیز کاهش دهد.
با کاربردهای چراغهای هواپیما آشنا شوید
هر وسیله نقلیه به هنگام شب باید از سیستم روشنایی مناسبی برخوردار باشد. قسمتهای مختلف هر هواپیما هم به چراغهایی مجهز هستند که هرکدام برای منظور خاصی تعبیه شدهاند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
چراغهای هواپیما چه کاربردی دارند؟
۱. چراغ لوگو: این چراغ روی قسمت بالای دم هواپیما وجود دارد تا لوگوی شرکت هواپیمایی مشخص شود.
۲. چراغهای بازرسی بال: این چراغها بالهای هواپیما را روشن و به خدمه کمک میکند تا هرگونه یخزدگی، آسیب یا موارد دیگر را بررسی کنند. همچنین قابلیت دیده شدن هواپیما را افزایش میدهند.
ممنوعیت فروش خودروهای سوخت فسیلی در انگلیس از سال 2030
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس اعلام کرد فروش هرگونه خودروی مجهز به موتور هماهنگ با سوخت فسیلی از سال ۲۰۳۰ در این کشور ممنوع خواهد شد. ممنوعیت اعلام شده تا سال ۲۰۳۵ ادامه دارد و در مجموع این طرح ۱۰ سال زودتر از آنچه برنامهریزی شده بود اجرا میشود.
رسانههای انگلیسی در چند گزارش علت چنین شتابی در اجرای طرح ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی را جلوگیری از آسیب بیشتر به محیط زیست و حمایت از شرکتهای تولید کننده خودروهای الکتریکی عنوان کردند. دولت این کشور قصد دارد ۵۰۰ میلیون یورو بودجه برای توسعه زیرساختهای وسایل نقلیه الکتریکی اختصاص دهد.
در آزمایشگاه ژنتیک پزشکی رویان چه میگذرد؟
آزمایشگاه ژنتیک پزشکی پژوهشگاه رویان یکی از زیرمجموعههای واحد درمان این مرکز به شمار میرود و خدمات تشخیصی ارائه میکند. درواقع در این آزمایشگاه کار تحقیقاتی انجام نمیشود و تمامی فعالیتها در حوزه اقدامات تشخیصی و درمانی است. در آزمایشگاه ژنتیک پزشکی سلولها در سطح ژنی بررسی میشوند تا اختلالات موجود شناسایی شوند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
تولد نوزادان سالم با بررسی ژنتیک مولکولی
بررسی سلول در سطح ژنی را ژنتیک مولکولی و بررسی وضعیت کروموزومها را سیتوژنتیک میگویند که دو رشته نزدیک به هم اما مجزا هستند. عناصر ژنتیکی در داخل هسته سلولها روی اندامکهایی به نام کروموزومها قرار گرفتهاند. سیتوژنتیک به معنای بررسی وضعیت کروموزومی سلولهاست. به عبارت دیگر سیتوژنتیک بررسی سلولها در سطح کروموزومی است که اندامکهای اصلی واحدهای ژنتیکی انسان به شمار میروند. اگر این بررسی با وضوح بیشتری انجام شود، ژنتیک مولکولی است.
اعزام دومین گروه از فضانوردان اسپیسایکس به ایستگاه بینالمللی فضایی
شرکت تحقیقات فضایی اسپیسایکس بامداد گذشته توانست دومین گروه از فضانوردان خود را با موفقیت به سمت ایستگاه بینالمللی فضایی پرتاب کند.
در این مأموریت فضایی سه فضانورد از ناسا و یک نفر از جاکسا(JAXA) شرکت کردند. فضانوردان در کپسول فضایی Crew-۱ قرار گرفته و توسط موشک فالکون ۹(Falcon ۹) به فضا اعزام شدند. پرتاب این موشک از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا صورت گرفت. ناسا در این پروژه همکاری نزدیکی با اسپیسایکس دارد.
دسترسی پایدار به اینترنت مطالبه مردم از دولت است
زندگی اقشار مختلف جامعه در دهههای اخیر چنان دچار تغییر شده که نمیشود سبک زیستن امروزی را با ۵۰ سال گذشته مقایسه کرد. در این میان شیوع بیماری کرونا سیل تغییرات بنیادین را شدیدتر کرد و تاثیر زیادی بر رفتارهای روزمره مردم گذاشت. شرح کامل این گفتگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
تغییر بزرگ شیوههای آموزشی در چند ماه اخیر
انسانها همواره آیندهای دارند تحت عنوان آینده غیر قابل لمس. یعنی از نظر انتزاعی و ذهنی میتوان به آنها پرداخت ولی تحقق آنها عملاً باورناپذیر است. وقتی در این مورد صحبت میکنیم که روزی میرسد که افراد دیگر با هیچ با وسایل نقلیه سفر نمیکنند؛ احتمال این را هم میدهیم که چنین مسئلهای محقق شود ولی در حال حاضر بیشتر آرزو، باور و آرمان است و ممکن است زمانی تحقق یابد که دیگر زنده نباشیم.
سفر به سبک فناوری نوین
در دنیای واقعی، وقت طلا است. همه میخواهند در اسرع وقت به کارشان برسند و در کمترین زمان ممکن به وظایف خود عمل کنند. این موضوع در زمینه عزیمت از نقطهای به نقطه دیگر هم صدق میکند. تقریباً محال است که کسی نخواهد سریعتر به مقصد خود برسد. حتی کسانی که سفرشان کاری نیست و حتی گردشگرها نیز میخواهند سریعتر و ترجیحاً با رفاه و آسایش بیشتر به مقصد خود برسند. وظیفه صنعت حمل و نقل عمومی است که این خواسته را رفع کند. از آنجا که هواپیماها یکی از بازیگران اصلی صنعت مدرن حمل و نقل به شمار میآیند، بسیاری به دنبال ارائه روشهایی برای بهبود عملکرد هواپیماها و فرودگاهها هستند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
یکی از مفاهیم که در سالهای اخیر همواره مورد بحث بوده است استفاده از هواپیماهای سبک با عنوان «تاکسی هوایی» است که میتواند مسافران را بین فرودگاههای محلی جابجا کند و کمک کند تا افراد، ترافیک و تأخیر فرودگاههای بزرگ را میانبر بزنند. در این گزارش تلاش میشود نگاهی جامع به این صنعت نوین داشته باشیم.
انتهای پیام/4144/پ
انتهای پیام/