چراغهای هواپیما چه کاربردی دارند؟
به گزارش خبرنگار گروه فناوری خبرگزاری آنا، هر وسیله نقلیه به هنگام شب باید از سیستم روشنایی مناسبی برخوردار باشد. قسمتهای مختلف هر هواپیما هم به چراغهایی مجهز هستند که هرکدام برای منظور خاصی تعبیه شدهاند.
1. چراغ لوگو: این چراغ روی قسمت بالای دم هواپیما وجود دارد تا لوگوی شرکت هواپیمایی مشخص شود.
2. چراغهای بازرسی بال: این چراغها بالهای هواپیما را روشن و به خدمه کمک میکند تا هرگونه یخزدگی، آسیب یا موارد دیگر را بررسی کنند. همچنین قابلیت دیده شدن هواپیما را افزایش میدهند.
3. چراغهای ضد تصادف (سفید): این چراغها به رنگ سفید بوده و در قسمت نوک هر دو بال نصب شده است. خلبان بهمحض برخاستن این چراغها را روشن و پس از فرود آنها را خاموش میکند.
4. چراغهای موقعیت: این چراغها در سه رنگ قرمز، سبز و سفید هستند که روی نوک بال هواپیماها نصب شدهاند. این چراغها به خلبان، برج مراقبت، کنترلکننده و کارکنان پشتیبانی زمینی کمک میکنند تا موقعیت و جهت هواپیما را تعیین کنند.
5. چراغهای فرود: این چراغها بزرگترین سیستم روشنایی هواپیما هستند و روی بال یا زیر بدنه هواپیما نصب شدهاند. از این چراغها برای فرود و برخاستن هواپیما در طول شب و نیز پروازهایی که به دلیل شرایط آب و هوایی دید کمی دارند، استفاده میشود.
6. چراغهای ضد تصادف (قرمز): این چراغها در بالا و پایین بدنه هواپیما نصب شدهاند. روشن بودن آنها به این معناست که موتورهای هواپیما روشن است و کارکنان زمینی فرودگاه باید از کنار هواپیما دور شوند.
7. چراغهای تاکسی و خروج از باند: چراغهای تاکسی در قسمت جلوی هواپیما تعبیه شده و یک زاویه دید چند متری را برای خلبان فراهم میکند تا به سمت باند پرواز حرکت کند. چراغهای خروج از باند نیز در قسمت لبه بال نصب شده و هنگام خروج از باند یا دور زدن در فضای پارکینگ آنها را روشن میکنند تا دید بهتری برای خلبان فراهم شود.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/