دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مودم کوانتومی ارتباط با پرسرعت‌ترین شبکه ارتباطی جهان را برقرار می‌کند/ دنیای ارتباطات در آستانه تحول

محققان با ساخت مودم‌های کوانتومی به دنبال برقراری ارتباط با شبکه کوانتومی که به عنوان سریع‌ترین شبکه اینترنت شناخته می‌شود، هستند.
کد خبر : 529479
مودم 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از دانشمندان به تازگی موفق شدند با استفاده از آخرین فناوری‌های ارتباطی مودم مخصوصی برای اتصال به شبکه اینترنت کوانتومی را طراحی کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد برقراری ارتباط با اینترنت کوانتومی تحولی بزرگ در نوع ارتباطات انسان‌ها و ماشین‌ها ایجاد می‌کند.


اینترنت کوانتومی به شبکه‌ای گفته می‌شود که در آن امکان جابه‌جایی اطلاعات مرتبط با جهان مکانیک وجود دارد. در واقع دانشمندان می‌خواهند با ساخت دستگاه‌هایی هماهنگ با اینترنت کوانتومی داده‌هایی با کیفیت و سرعتی بی‌نظیری تبادل کنند. رایانه‌های کنونی علاوه بر اینکه توانایی لازم برای انجام محاسبات کوانتومی را ندارند از لحاظ ایمنی نیز قابلیت‌های اساسی برای محافظت از این داده‌ها را ندارند.



هم اکنون تعداد بسیار محدودی رایانه با توانایی انجام محاسبات کوانتومی وجود دارد و همه آن‌ها در اختیار سازمان‌هایی با بودجه‌های کلان قرار دارند. البته عملکرد این رایانه‌های کوانتومی باتوجه به ظرفیت‌های این شبکه بسیار محدود است و به طور دقیق اتصال با شبکه کوانتومی در آن‌ها برقرار نمی‌شود. کارشناسان فناوری امیدوارند با توجه به پیشرفت‌های اخیر در زمینه ساخت مودم‌های کوانتومی امکان اتصال به این شبکه نیز به زودی برقرار شود.


با استفاده از اینترنت کوانتومی ‌می‌توان حجم بسیار بالایی از اطلاعات را در مدت زمانی کوتاه در مسافت‌های طولانی جابه‌جا کرد. اگرچه شرکت‌هایی نظیر گوگل و IBM ادعا می‌کنند که به فناری اینترنت کوانتومی و امکان ارتباط با این شبکه دست یافته‌اند ولی به اعتقاد بسیاری از مدیران شرکت‌های بزرگ فناوری هنوز انسان به توانایی‌های لازم برای بهره‌برداری از اینترنت کوانتومی دست نیافته است. دستاورد تازه دانشمندان در حوزه ساخت مودم کوانتومی می‌تواند تا حد زیادی زمان لازم برای دسترسی به این فناوری را کاهش دهد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب