دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آبان 1399 - 18:02
هادی مرادی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

تشخیص کرونا با دقت ۸۰ درصدی در اپلیکیشن ایرانی/ برای جمع‌آوری داده با محدودیت‌های زیادی مواجه هستیم

رئیس گروه هوش مصنوعی و روباتیک دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران گفت: برای جمع‌آوری اطلاعات لازم از مراکز درمانی در برنامه تشخیص کرونا با استفاده از صدای سرفه با محدودیت‌های زیادی مواجه هستیم.
کد خبر : 529035
کرونا 3.jpg

هادی مرادی در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، با اشاره تلاش محققان دانشگاه تهران برای تکمیل پروژه تشخیص بیماری کرونا با صدای سرفه اظهار کرد: جمع‌آوری داده‌ها با تمام توان ادامه دارد و گروه فعال در این پروژه به دنبال ارائه زود هنگام دستاوردهای خود هستند. اگر بتوانید بانک اطلاعاتی خود را تکمیل کنیم قطعاً به‌زودی نرم‌افزار هوشمند تشخیص بیماری کرونا با استفاده از نمونه‌های سرفه در اختیار مردم قرار می‌گیرد.




بیشتر بخوانید:


اپلیکیشن دانشجویان به کمک تشخیص کرونا می‌آید/ صدای سرفه عاملی مؤثر برای غربالگری افراد




وی افزود: بخش زیادی از داده‌های جمع‌آوری شده از سوی کاربران ارسال شده است ولی تلاش‌هایی برای ارتباط با مراکز درمانی انجام داده ایم. بدون شک بهترین محل برای گرفتن نمونه‌های سرفه بیماران مبتلا و افراد مشکوک به کووید-۱۹ مراکز درمانی و آزمایشگاهی است ولی متأسفانه به دلیل حجم بالای فعالیت‌های کادر درمان و الزام به رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکنون در این زمینه موفق نبوده‌ایم.


تلاش برای برقراری ارتباط با مراکز درمانی


مدیر پروژه تشخیص کرونا با استفاده از نمونه‌های صدای سرفه بیان کرد: ارتباط با مراکز درمانی می‌تواند حجم اطلاعات موجود در بانک داده این برنامه را تا حد زیادی افزایش دهد. لذا گروه سازنده این برنامه همچنان به دنبال تعامل با مراکز درمانی هستند. روش دیگر در مورد جمع‌آوری داده در مراکز درمانی اعزام نیروهایی برای گرفتن نمونه‌های سرفه افراد حاضر در این مراکز است. در این شیوه نیز با محدودیت‌های زیادی مواجه هستیم زیرا باید افراد خبره و مطلع از پروتکل-های بهداشتی به این فعالیت بپردازند تا واحدهای درمانی اجازه فعالیت در بخش کرونا را بدهند. لذا هنوز موفق به استفاده از این روش استفاده نمی‌کنیم.



مرادی عنوان کرد: گروه تحقیقاتی دانشگاه تهران تعداد زیادی بنر آموزشی و اطلاع‌رسانی را در مراکز درمانی نصب و در معرض دید عموم قرار داده‌اند. از همکاران خود نیز درخواست کرده‌ایم مراجعه‌کنندگان را به مطالعه این بنرها تشویق کنند.


وی در مورد برقراری تعامل لازم با مراکز درمانی برای معرفی این برنامه خاطرنشان کرد: در این مرحله، با توجه به حجم عظیم مسئولیت این مراکز و نگرانی آنها از گسترش بیماری، هنوز تعامل لازم صورت نگرفته است. بنابراین باید برنامه‌ریزی دقیقی در این حوزه انجام و بر اساس آن عمل شود.


تشخیص کرونا با دقت 80 درصدی


رئیس گروه هوش مصنوعی و رباتیک دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با اشاره به تفاوت‌های نمونه نهایی اپلیکیشن تشخیص کرونا با نسخه کنونی ادامه داد: گروه تحقیقاتی دانشگاه تهران در ابتدا این برنامه را به نحوی طراحی کردند که کاربران تنها می‌توانستند نمونه‌های صدای سرفه خود را ارسال کنند و تحلیل داده بصورت برون خط (آفلاین) انجام می‌گرفت. افزایش تعداد داده و بارگذاری اطلاعات جدید در این نرم‌افزار موجب می‌شود توانایی‌های آن تکامل یابد و قدرت استدلال و تشخیص دربرنامه ایجاد شود.


مرادی افزود: یعنی کاربران به زودی می‌توانند برنامه‌ای ایرانی را در تلفن همراه یا تبلت خود در اختیار داشته باشند که در هر زمان و هر لحظه نمونه سرفه آن‌ها را دریافت کرده و احتمال ابتلا به بیماری کرونا را با دقت 80 درصدی تشخیص دهد. امیدواریم به زودی برنامه تشخیص کرونا با استفاده از سرفه به حد ایده‌آل تکامل رسیده و در دسترس عموم مردم قرار گیرد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب