زمان مناسب برای خوردن ویتامین ها
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، یک برنامه غذایی کامل تنها درصد کمی از نیازهای تغذیهای بدن را تأمین میکند و ازاینرو نیاز است افراد مصرف ویتامینها و مکملهای غذایی را در رژیم خود بگنجانند. البته مصرف خودسرانه آنها میتواند عوارض خطرناکی را بهویژه برای کودکان، سالمندان و بانوان داشته باشد. علاوه بر این مصرف همزمان چند نوع مکمل و ویتامین نیز خطرناک است و حتماً باید تحت نظر پزشک و متخصص صورت بگیرد.
شاید بتوان گفت مهمترین نکته در مصرف ویتامینها «زمان استفاده» از آنها است، چراکه میزان اثربخشی به این مورد بستگی دارد.
کلسیم
معمولاً پزشکان و متخصصان بهترین زمان مصرف کلسیم را هنگام شب میدانند، چراکه جذب کلسیم بیشتر در شب صورت میگیرد و نیز میتواند به خوابیدن کمک کند. نکتهای که وجود دارد این است که افرادی که قرص آهن مصرف میکنند نباید همزمان با آن شیر، لبنیات و قرص کلسیم مصرف کنند، زیرا جذب آهن را کاهش میدهد.
از منابع کلسیم میتوان به لبنیات، ماهی و سبزیها اشاره کرد.
ویتامینهای A ، D ، E ، K
ویتامینهای محلول در چربی یعنی ویتامین C، D، E، و K برای جذب به چربی نیاز دارند بنابراین باید همیشه با غذاهایی که چربی دارند مصرف شوند.
از روغن جگر ماهی، جگر گاو و گوساله و هویج میتوان بهعنوان منابع ویتامین A نام برد. منبع اصلی ویتامین D نور خورشید است،ولی در موادی همچون روغن ماهی، شیر و کره نیز وجود دارد. برای جذب ویتامین E نیز باید به سراغ سبزیهای برگ سبز، غلات، گوشت قرمز، جگر، شیر و تخممرغ رفت. منبع اصلی ویتامین K نیز ذرت است.
ویتامین C
متخصصان میگویند ویتامین C تنها چند ساعت در رگها گردش میکند. برای افزایش میزان اثربخشی ویتامین C بهتر است آن را در سه وعده غذایی تقسیم و مصرف کرد.
از منابع جذب ویتامین C میتوان به توتفرنگی، کلم بروکلی، گریپفروت، گوجهفرنگی، لیمو، گلکلم، سیبزمینی، هندوانه، اسفناج، نارنگی و مرکبات اشاره کرد.
فیبر
بهترین زمان برای جذب فیبر صبح است، چراکه در این هنگام بدون اینکه غذایی مانع آن باشد وارد روده میشود. فیبر همانند یک پوشش برای روده عمل میکند و به این دلیل مانع جذب سایر ویتامینها میشود. ازاینرو بهتر از قبل از مصرف فیبر، هیچگونه ویتامینی ( ازجمله آهن) استفاده نشود.
از آووکادو، عدس، جو،تمشک، گلابی، نارگیل، موز، لوبیا، بادام و غیره میتوان بهعنوان منبع فیبر نام برد.
ویتامینهای گروه B
ویتامینهای گروه B (B1 تا B12) ازجمله ویتامینهای محلول در آب هستند و با غذا دریافت میشوند. بنابراین برای جذب بهتر، این ویتامینها همزمان با خوردن غذا (بهویژه میوه و سبزی) مصرف شوند.
ماهی، جگر گاو، گوشت مرغ، تخممرغ و لبنیات، لوبیا، جو دو سر، اسفناج همگی از منابع ویتامینهای گروه B به شمار میروند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/