چوب حراج اینستاگرامی به خطِ قرمزهای «خانواده»/ چالشی که ذکر نامش هم بیحیایی است؛ بفرمایید لایک! +فیلم
به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اگر جزء افرادی هستید که با دقت فضایمجازی و مخصوصاً فضای اینستاگرام را دنبال میکنید قطعاً با چالشها و هشتگهای داغ این فضا غریبه نیستید.
گسترش استفاده از شبکههای اجتماعی راههای سرگرمی جدیدی را برای نسل جوان باز کرده که این سرگرمی گاهی میتواند مثبت و گاهی نیز منفی باشد، چالشها گاهی با دعوت شدن از طرف دیگران و گاهی به صورت خودانگیخته دنبال میشوند و تقریباً همگی محتوایی تصویری دارند. یکی از نخستین چالشهایی که جهانی شد «چالش سطل یخ» بود که برای افزایش آگاهی درباره بیماری ای ال اس به راه افتاد و انجمن ای ال اس آمریکا نیز کمکهای مالی زیادی را با اجرای این چالش جمعآوری کرد.
چالشی که ذکر نامش هم حیا میخواهد!
چالشها اگرچه گاهی دارای جنبه مثبت هستند اما متأسفانه چالشهای بیمحتوا و زننده، بسیار بیشتر در میان جوانان رواج دارد و صد البته قشر نوجوانان و کودکان بیشتر در معرض خطر اجرا و انجام این چالشها قرار میگیرند.
متأسفانه یکی از این چالشهایی که بهتازگی در شبکه اجتماعی اینستاگرام به راه افتاده، چالش شرمآور لخت کردن دیگران است، این چالش اگر چه گاه در خیابان و روی افراد غریبه انجام شده، اما به نظر موضوعیت آن بیشتر در محیط خانوادگی و در برخی موارد در یک جمع خانوادگی دنبال میشود و معمولاً فردی که این چالش را انجام میدهد یک نوجوان است؛ انجام این چالش بیشرمانه زمانی تأسفبارتر میشود که نوجوانان ناآگاه و آموزشندیده تنها برای آنکه بیشتر میان دوستان خود و دیگر کاربران دیده شوند، آن را روی پدر، مادر، پدربزرگ و مادربزرگهای خود اجرا میکنند که این موضوع میتواند باعث بروز ناهنجاری بزرگی شود.
یک جامعهشناس: ارزشها از بین رفته است
جدا از اینکه دور از چشم خانوادهها و در شبکههای اجتماعی اتفاقات ناگواری برای نسل جوان کشور در حال رخ دادن است، نباید از یاد برد چیزی که برخی از خانوادهها را به مرز فروپاشی اخلاقی رسانده و ناگهان این گونه ظهور و بروز میکند، کمکاری والدین و نهادهای مسئول مانند آموزش و پرورش، معاونت اجتماعی ناجا، در زمینه آموزش و تربیت کودکان و نوجوانان است در همین زمینه امانالله قرایی مقدم، جامعهشناس و استاد دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد این چالش گفت: فروریختگی فرهنگی، از بین رفتن ارزشها و حسی گرایی در جامعه باعث میشود تا جوانان به این سمت بروند.
وی افزود: این موضوع طی دو دهه اخیر رخ داده است و باید مسئولان فرهنگی و آموزشی قبلتر به این موضوع فکر میکردند و امروز نیز شاهد هستیم بسیاری از مسئولان آموزشی کشور نمیخواهند قبول کنند که تهاجم فرهنگی فقط یک جمله نیست و باید جلوی این موضوع گرفته شود.
جوانان را با فرهنگ ایران اسلامی آشنا کنید!
این جامعهشناس بازگشت جوانان را به هویت و فرهنگ ایران اسلامی لازم دانست و گفت: وقتی جوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی آشنا نیست و دستگاههای آموزشی در این زمینه هیچ اقدامی اساسی انجام نمیدهند در نتیجه شاهد چنین ناهنجاریهایی هستیم.
قرایی مقدم گفت: مسئولان باید بدانند که این نوع چالشها از یک گروه مشخص و با یک هدف خاص در میان جوانان طراحی و رواج داده میشود و هرچه سریعتر نسبت به آموزش فرهنگ ایران اسلامی به نسل جوان باید اقدام کنند.
شکاف میان والدین و فرزندان
یکی از مسائلی که میتواند در سرعت بخشیدن به رواج چنین رفتاری در میان نوجوانان کمک کند، شکاف عاطفی و فکری میان والدین و فرزندان است، بسیاری از پدرها و مادرها هنوز نمیدانند چگونه با فرزند نوجوان خود تعامل کرده و نیازهای عطفی او را برطرف کنند و به دنیای ناشناخته او نزدیک شوند؛ از طرف دیگر هنوز برخی از والدین در مواجهه با تحولات سریع فضای مجازی و شبکههای اجتماعی عملا چندین گام عقبتر از فرزندانشان هستند و به توصیههای کانالهای تلگرامیای دل خوش کردهاند که اطلاعات غلطشان بیشتر از درست است و به جای آگاهیبخشی به والدین آنها را دچار هراس و فاصله بیشتر با فرزندانشان میکنند.
لزوم ورود دستگاههای نظارتی
به نظر میرسد هرچه سریعتر باید نهادها و دستگاهها در زمینه سواد رسانهای جامعه و مخصوصاً کودکان و نوجوانان اقدامات لازم را انجام دهند، همچنین ورود دستگاههایی نظارتی مانند مجلس و قوه قضائیه به لزوم آموزش فرهنگی و سواد رسانه ای میان مردم نیز از ملزومات مهم کشور است که باید به آن هرچه سریعتر رسیدگی شود. همه میدانند با شعار دادن و استفاده از کلمات راهی پیش نخواهد رفت باید اقدامات عملیاتی با بهرهگیری از کارشناسان انجام شود در غیر این صورت کاری پیش نخواهد رفت.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/