دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1399 - 17:30
در شهر میلان صورت می‌گیرد؛

روشی جالب برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای

مسئولان شهر میلان ایتالیا با کاهش گوشت در وعده‌های غذایی مدارس، انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش می‌دهند.
کد خبر : 523940
CO2-1024x653.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا از مجمع جهانی اقتصاد، مسئولان شهر میلان ایتالیا با کاهش گوشت در وعده‌های غذایی مدارس، انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش می‌دهند.


منوهای غذایی جدید برای کودکان سالم‌تر بوده و برای زمین و محیط‌زیست نیز بهتر است. همچنین باعث شده انتشار گازهای گلخانه‌ای 20درصد کاهش یابد.


اما این شهر چگونه این کار را انجام داده است؟


در شهر میلان روزانه 85هزار وعده غذایی برای مدارس تهیه می‌شود که این مقدار در یک سال به عدد 17 میلیون وعده می‌رسد. این شهر در سال 2015 یکی از نوآورانه‌ترین سیاست‌های غذایی در اروپا را اتخاذ کرد. یکی از ویژگی‌های اصلی آن، این بود که وعده‌های غذایی مدارس را پایدارتر کرد. این تغییرات شامل حذف گوشت و جایگزین شدن سویا و سس گوجه‌فرنگی، سرو گوشت بوقلمون و املت 2بار در هفته به‌جای خوراک گوشت و نیز افزایش وعده‌های غذایی بر پایه سبزیجات است. درعین‌حال 140 تن مواد غذایی نیز سالانه تحت‌عنوان هدیه بازیافت می‌شود.


https://media.ana.press/1399/07/27/637386267969796649_md.jpg


میلان همچنین با برداشت 180تن برنج در حاشیه شهر، زنجیره تأمین خود را کوتاه کرده است.


اکنون 50درصد از منوهای غذایی مهدکودک‌ها نیز ارگانیک شده است.


مردم همه کشور‌ها باید درباره نحوه تولید و مصرف مواد غذایی تجدیدنظر کنند. پیش‌بینی شده است جمعیت جهان تا سال 2050 به 10میلیارد نفر برسد. در آن زمان درخواست برای مواد غذایی 56درصد افزایش می‌یابد و نیاز به گوشت و لبنیات نیز حدود 70درصد رشد خواهد کرد. اگرچه زمین‌ها و مزارع درحال افزایش هستند، اما در سال 2050 به یک مزرعه کشاورزی جدید به‌اندازه 2برابر مساحت هندوستان نیاز داریم!


افزایش بحران جنگل‌زدایی و در پی آن افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای باعث می‌شود از دسترسی به هدف معاهده پاریس جا بمانیم. ازاین‌رو یکی از اصلی‌ترین راه‌حل‌ها اتخاذ یک رژیم غذایی بر پایه گیاهان است، این امر باعث کاهش فشار بر جنگل‌ها و اقلیم‌ می‌شود.


برای هر گرم پروتئین، گوشت نسبت به حبوبات نیازمند 20 برابر زمین بیشتر است و نیز  20برابر بیشتر گاز گلخانه‌ای تولید می‌کند.


میلان یکی از اعضای جنبش «cool food pledge» است. این جنبش شهرها، رستوران‌ها، بیمارستان‌ها، مشاغل، کسب‌و‌کارها و کافه‌های دانشگاه‌ها را شامل می‌شود. روی‌هم‌رفته آنها 940 میلیون وعده غذایی در سال سرو می‌کنند. آنها متعهد شده‌اند تأثیر اقلیمی غذایی که سرو می‌کنند را تا سال 2030، به میزان 25درصد کاهش دهند.





انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب