دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مهر 1399 - 14:39

اکتشافات تازه دانشمندان درباره عملکرد مغز/ تلاش برای افزایش تاب‌آوری در برابر تشنگی

دانشمندان اطلاعات تازگی را از روش‌هایی که مغز تشنگی بدن را برطرف می‌سازند به‌دست آوردند.
کد خبر : 523601
1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، زمانی که ورزش می‌کنیم یا مواد غذایی شور یا خوردنی‌هایی مانند چیپس می‌خوریم بدن تشنه شده و نیاز به آب پیدا می‌کند. اکنون دانشمندان اطلاعات جدیدی در مورد نوع برطرف‌سازی تشنگی در بدن به‌ست آورده‌اند.


تشنگی ناشی از مواد خوراکی «تشنگی هیپولمیک» نامیده شده و عطشی که در اثر فعالیت بدنی به وجود می‌آید «تشنگی آسمُتیک» نام دارد. به طور کلی در زمان تشنگی حجم خون در بدن کاهش یافته و مغز فرمان‌های متفاوتی را به اندام بدن ارسال می‌کند.


محققان با بررسی مغز موش متوجه شدند تعداد بسیار زیادی از سلول‌های عصبی مغز در تحریک بدن نسبت به تشنگی و ایجاد تشنگی‌های هیپولمیک و آسمُتیک نقش دارند. یوکی اوکا محقق ارشد این پروژه تحقیقاتی گفت: «بعضی از رفتارها حس رفع تشنگی را به مغز القا می‌کنند. اگر انسان در این روش‌های کنترل تشنگی مهار پیدا کند قطعاً ظرفیت مغز او نیز تنظیم می‌شود.»



یافته‌های جدید متخصصان نشان می‌دهد هرکدام از سلول‌های تأثیرگذار بر میزان تشنگی بدن دارای 8 نوع نورون مختلف هستند. دانشمندان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته از قسمت‌های مختلف مغز به ویژه محل تجمع سلول‌های مورد بررسی، تصویربرداری کرده و نوعی نقشه جامع را تهیه کردند. این نقشه به دانشمندان امکان داد تا روش‌های تازگی بر رفع تشنگی را مورد بررسی قرار دهند.


اکنون دانشمندان امیدوارند که بتوانند با استفاده از کاهش حساسیت سلول‌های مغزی تحمل تشنگی در ببدن انسان‌ها بالاتر ببرند. البته آزمایش تاثیرگذاری روی سلول‌های مرتبط با تشنگی‌های هیپولمیک و آسمُتیک هنوز وارد فاز انسانی نشده است. کارشناسان معتقدند دستیابی به نتایج مثبت در بدن انسان می‌تواند تحولی بزرگ در جهان علم ایجاد کند.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب