اختراع حسگر پوشیدنی بدون گرما برای دست
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، حسگرهای پوشیدنی در سالهای اخیر مسیر طولانی تکامل را طی کردهاند. به تازگی گروهی متشکل از دانشمندان فعال در دانشگاههای مختلف جهان نوعی حسگر پوشیدنی بیومتریک طراحی کردند که بدون ایجاد گرما روی پوست دست امکان استفاده از عصبهای آسیب دیده را به افراد ناتوان یا کمتوان جسمی میدهد.
دانشمندان برای طراحی این حسگرهای پیشرفته از روشی ساده و در عین حال هوشمندانه استفاده کردند. آنها حسگرهای پوشیدنی را روی دست افراد معلول چاپ کرده و امکان حرکت دادن و استفاده از دست را برای آنها فراهم میکند.
تا پیش از اختراع این حسگرها فراهم کردن شرایط حرکت دادن دست در افراد کمتوان مستلزم بالا بردن درجه حرارت اعصاب دست بود و خطرات زیادی برای افراد استفاده کننده داشت. اکنون خطر سوختی دست و آسیب دیدن بافتهای طبیعی بدن از بین رفته و کاربران این حسگر به راحتی از ظرفیتهای آن برخوردار میشوند.
حسگرهای بیومتریک پوشیدنی روی لایه فوقالعاده نازکی از کربنات کلسیم و نوعی از پلیمرهای الکل چاپ شده و بر روی دست قرار میگیرد. متخصصان در هنگام نصب این حسگرهای روی دست از سشوار استفاده میکنند. محل قرارگیری حسگر میتواند روی عملکرد اعصاب مختلف دست تاثیرگذار باشد.
این حسگرها میتوانند دما و میزان رطوبت پوست، سطح اکسیژن خون و عملکرد قلب را بررسی و کنترل کنند. کاربرانی که این حسگر را روی دست خود نصب کردهاند در صورت آسیب دیدن حسگر یا نیاز به استحمام باید با آب گرم آن را از دست خود جدا کنند. حسگرهای بیومتریک پوشیدنی قابل بازیافت هستند و آسیبی به بدن وارد نمیکنند. این حسگرهای برای گروههای مختلف سنی از نوزادان تا سالمندان مناسب هستند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/