علم و فناوری نوش داروی مشکلات اقتصادی کشورهای درحالتوسعه است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه الزهرا، اولین کنفرانس ملی علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی امروز با حضور برخی مسئولان اقتصادی کشور، نمایندگان مجلس و اعضای هیئتعلمی دانشگاهها در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه الزهرا در حال برگزاری است.
سید سروش قاضی نوری، رئیس کنفرانس و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ابتدای این نشست با اشاره به مشکلات اقتصادی کشورهای درحالتوسعه گفت: خام فروشی و تمرکز برساخت محصولاتی که ارزشافزوده پایینی دارند، بیماری مزمنی است که گریبان گیر کشورهای توسعهنیافته و درحالتوسعه است. این بیماری در ابعاد مختلفی از جمله وابستگیهای اقتصادی نظیر وابستگی به بذر گرانقیمت خارجی در بخش کشاورزی، وابستگی به خوراک خارجی در بخش دام و طیور... بروز پیدا میکند.
وی با بیان اینکه علم و فناوری نوش داروی مشکلات اقتصادی است، افزود: تحقیق و توسعه، همکاری مستمر بین بنگاههای اقتصادی و نهادهای علم و فناوری، بخش مهمی از نسخه قابلتشخیص برای این بیماری فرساینده و مشکلات اقتصادی برای کشور است.
قاضی نوری با اشاره به اینکه با بهرهمندی از علم و فناوری میتوان به شناخت جامعی از وضع کشور رسید، تصریح کرد: چارچوب و رویکرد پیچیدگی اقتصادی نگرش و ابزار لازم برای این امر را در اختیار ما قرار میدهد. درواقع این رویکرد با استفاده از نقشه فضای محصول، سعی در ترسیم مسیر شکوفایی اقتصادی و رفع مشکلات را دارد.
رئیس کنفرانس و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور اظهار کرد: در مسیر بهرهمندی از رویکرد پیچیدگی اقتصادی در کشور ما، انتخاب صنایعی که همسو باقابلیت کشور باشد میتواند ما را از دام مشکلات اقتصادی رها کرده و سبب عبور از چالشها از طریق انباشت فناوری خواهد شد.
وی تأکید کرد: کشور باید تلاش خود را معطوف به انباشت فناوری نسبت به محصولاتی کند که از پیچیدگی بالایی در راستای قابلیتهای فعلی کشور برخوردار باشند و بیشترین نقش را در ارزش و کیفیت بین محصولات داشته باشند.
انتهای یپام/4084/
انتهای پیام/