ثبت اطلاعات بیش از 4 هزار نفر در پرتال شهدای دانشجو/ تولید آثار فاخر هنری برای علاقهمندان به حوزه ایثار و شهادت
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدجواد نیکروش، رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور در حاشیه آیین رونمایی از گنجینه اطلاعات شهدای دانشجو در جمع خبرنگاران گفت: امروز این توفیق را داریم که به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس از درگاه جامع اطلاعات شهدای دانشجو رونمایی داشته باشیم که حاوی اطلاعاتی بیش از چهار هزار شهید دانشجو است که به همت شبکه سراسری دانشجویان در کشور، کارهای جمعآوری اطلاعات، تحلیل، تدوین و تولیدات آن انجام شده است.
وی افزود: طبیعتاً از شهدای گرانقدر دانشجوی کشور در مرحله اول فقط اطلاعات شناسنامهای یا برخی از اسناد در اختیار نهادهای رسمی وجود داشت. دانشجویانی که علاقهمند به فعالیت در حوزه دفاع مقدس بودند، با پیگیریهایی که انجام دادند، اسنادی که از آن شهدا در دست خانوادههای آنها یا از طریق همرزمان آنها قابل جمعآوری بود، گرد هم آوردند و در سامانه شهدای دانشجو بارگذاری شد. قریب به 10 سال با یک شبکه گسترده دانشجویی کار انجام شده است که شاید خیلی از آنها امروز از دانشگاهها فارغالتحصیل شدهاند اما هنوز زندگیشان مأنوس است با شهیدی که مدتها، شاید ماهها روی جمعآوری آثار آن شهید کار کردند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور بیان کرد: سامانه شهدای دانشجو قابلیت خروجی اطلاعات به همه پژوهشگران حوزه آثار شهدا را دارد و میتواند مبنای تولیدات فاخر در حوزههای رسانهای، هنری و نگارش کتبی که مبتنی بر سیره شهدا باشد را به همه علاقهمندان حوزه فرهنگ ایثار و شهادت فراهم کند.
نیکروش خاطرنشان کرد: کسانی که علاقهمند به گرفتن خروجی در قالبهای مختلف اعم از مقطع تحصیلی، زمینه فعالیت جانبی که شهدا در دانشگاه داشتند و ... میتوانند به بخشهای مختلف پرتال شهدای دانشجو مراجعه کنند؛ به هر حال ما شهدایی داریم که هنرمند، شاعر و ورزشکار بودند یا در موضوع خاصی برجستگی ویژهای داشتند، اطلاعات همه اینها به صورت طبقهبندی شده در این سایت در اختیار قرار عموم مردم گرفته است و با طبقهبندیهایی که در ورود اطلاعات داشتیم، امروز میتوانیم هر کدام از این خروجیها را به سادگی به دست بیاوریم.
وی ادامه داد: دسترسی به رشته تحصیلی، گروههای مختلف پزشکی، علوم انسانی، فنی و مهندسی و هنر شهدای دانشجو در پرتال به تفکیک استان فراهم شده است. نقشهای در سامانه قرار گرفته که نماگر ما روی هر بخش آن نقشه و هر بخش استان که قرار میگیرد، به راحتی میتوانیم اطلاعات آن استان را راجع به شهدای دانشجو فهرست کنیم، اطلاعات تفسیری هم باز با انتخاب خود کاربر در اختیار او قرار میگیرد. بسیاری از کسانی که تاکنون در تکمیل اطلاعات این سامانه با ما همکاری کردند، از خانواده خود شهدا هستند، حتی ممکن است ما دسترسی اولیه را نداشتیم، وقتی که بارگذاری آزمایشی مباحث انجام شده بود، اطلاعات شهید خودشان را اینجا رؤیت کردند و به ما اطلاع دادند که میتوانند مباحث تکمیلی را به این سامانه اضافه کنند و ما هم از این موضوع استقبال کردیم.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: یقیناً با رونمایی از سومین کنگره ملی شهدای دانشجو و پرتال این شهدا و انتشار خبر آن، شاید خانوادههایی از شهدا باشند که تا امروز همه آثار آنها را نتوانسته باشیم جمعآوری کنیم، دسترسی به آنها پیدا میشود و إنشاءالله یک سامانه جامع برای قدرشناسی از شهدای دانشجو که جزءو پیشگامان دفاع مقدس بودند برای حفظ ارزشهای دفاع مقدس در اختیار جامعه قرار خواهد گرفت.
نیکروش افزود: علاقهمندان برای دسترسی به پرتال جامع شهدای دانشجو میتوانند به سایت www.shohadayedaneshjoo.ir مراجعه کنند. اگر کسی آدرس سامانه را نداشت، وقتی عبارت «پرتال جامع شهدای دانشجو» را در همه جستجوگرهایی که وجود دارد، جستجو کند به سایت مورد نظر وارد میشود و اطلاعات دانشجو را دریافت میکند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون اطلاعات بیش از چهار هزار شهید استخراج شده اما میزان اطلاعاتی که از این شهدا وجود دارد، طبیعتاً متفاوت است.کار سامانه جامع شهدای دانشجو را از سال 90 به بعد آغاز کردیم، برخی از خانوادههای شهدا در قید حیات بودند و توانستیم به اطلاعات بیشتری دسترسی پیدا کنیم ولی ممکن است در این سالها خانواده برخی از شهدای دانشجو در قید حیات نبودند یا آنچه که از آثار آنها باقی مانده، آثار کمتری باشد. حقیقتاً وقتی ما با خیلی از هنرمندان، نویسندگان و کسانی که فعالیتهای فرهنگی میکنند، سامانه جامع شهدای دانشجو و دادههایی که در آن وجود دارد را عرضه کردیم، ایدههای خوبی برای تولیدات فاخر در ذهنشان رقم خورد.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/