باکتریها برای مسیریابی به پرندگان کمک میکنند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، سالهاست که دانشمندان در خصوص نوعی مسیریابی پرندگان در سفرهای طولانی تحقیق میکنند. حالا محققان ابعاد جدیدی از حس ششم پرندگان برای مسیریابی آشکار کردند و معتقدند نوعی باکتری به تقویت این حس کمک میکند. نتایج این تحقیق جامعه علمی جهان را شگفتزده کرده است.
حیواناتی نظیر لاکپشتها، ماهیها، پرندگان و خرچنگها با بهرهگیری از ویژگیهای ذاتی خود میدان مغناطیسی کره زمین را حس کرده و برای مسیریابی از آن استفاده میکنند. به عنوان مثال لاکپشتها اگر سالها در محلی بسیار دورتر از مکان تولد خود زندگی کنند بازهم قادر هستند به راحتی به همان محل اولیه بازگردند.
تحقیقات جدید نشان میدهد در بدن این حیوانات نوع خاصی از باکتریها وجود دارد که امواج مغناطیسی زمین را حس کرده و قدرتهای شگفتانگیزی به آنها میدهد. دانشمندان برای رسیدن به چنین نتیجهای دادههای ثبت شده از هزاران کیلومتر سفر پرندگان و حیوانات دیگر را در نقاط مختلف کره زمین ثبت و بررسی کردند. این دادهها نشان میدهد حیوانات دارای توانایی درک میدان مغناطیسی زمین دقیقترین و کوتاهترین مسیر را انتخاب کرده و سفر طولانی خود را با سلامت طی میکنند.
این باکتری اولین با توسط رابرت فیتاک کشف و معرفی شد. اکنون مراکز تحقیقاتی نمونههایی را از بدن پرندگان و لاکپشتها برداشته و در حال بررسی آن هستند تا اطلاعات تکمیلی در مورد مسیریابی ذاتی را بهدست آورده و به جامعه علمی ارائه کنند. موضوعی که هنوز دانشمندان به نتیجه قطعی در مورد آن نرسیدهاند محل قرارگیری دقیق باکتریها مسیریاب در بدن حیوانات است. گروهی از متخصصان معتقدند این باکتریها در بافتهای عصبی چشم و مغز وجود دارند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/