ترویج فرهنگ غربی در سینما و سریالهای خانگی
فاطمه کول مسئول سابق واحد خواهران انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با بیان این پرسش که چه چیزهایی ذهن یک جوان را تحتالشعاع قرار میدهد و جوانا از آن الگوپذیری دارند، اظهار کرد: رسانه، سینما و تلویزیون سهم بسیار بزرگی در الگوبرداری جوانان و اعضای جامعه دارد.
وی ادامه داد: تأثیرگذاری سینما در جامعه ازجمله مهمترین مسائل راهبردی و تعیینکننده است که با توجه به آن میتوان به رفع و اصلاح بسیاری از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی در ابعاد مختلف پرداخت و اجتماع را از فروافتادن در گردابهای گوناگون بازداشت. در دنیا ازجمله ایران میتوان بر نقش مهم سینما بر مخاطب و تغییر نگرش و شیوه پافشاری کرد.
مسئول سابق واحد خواهران انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: پیش از انقلاب، سینماهای کشور با ترویج فرهنگ پوچگرایی، بداخلاقی، فاحش و ضد مفاهیم انسانی داشتند و اکثر خانوادهها از حضور در سینماهای کشور امتناع میکردند و در روزهای اوج انقلاب اسلامی، شاهد به آتش کشیده شدن بعضی از سینماهای کشور توسط مردم بودیم اما بعد از انقلاب اسلامی، سینمای کشور جان تازه گرفت و هویت خود را پیدا کرد و مفاهیم جدیدی وارد سینما شد.
کول با بیان اینکه تعدادی از تولیدکنندگان فیلمهای ایرانی تلاش کردند؛ تولید فیلم بهگونهای که با آرمانهای اسلامی نیز انطباق داشته باشد را بار دیگر به جریان اندازند، خاطرنشان کرد: اما مدتی است برخی فیلمهای سینمایی و حتی سریالهای نمایش خانگی ناخواسته به ترویج فرهنگ غربی همت گمارده و در حال اشاعه آن در بین جوانان کشور است. اشرافی گری، ترویج بدحجابی، تبلیغ روابط آزاد دختر و پسر، روابط آزاد در بین خانوادهها و تبعیت از فیلمهای اروپایی در نگاه به زندگی و داشتن روابط آزاد، ترویج عشق عاری از تعهد و مسئولیت و ... در حال حاضر پای ثابت سینماهای ایران شده است.
وی افزود: فیلمهای سینمایی که بااخلاق و مسلک اسلامی کشورمان کیلومترها فاصله دارد. بدیهی است، نهادینه شدن روابط دختر و پسر، رقیبی برای خانواده است. چراکه با گسترش و تداوم الگوی موجود در روابط دختر و پسر و همراهی ساختارهای سازگار با آن، بهتدریج اینگونه روابط فراگیر شده، به دلیل مقبولیت عمومی، زمینههای ناهنجار دانستن آن از بین میرود. بدین ترتیب داشتن چنین روابطی افزایش مییابد و انگیزه تشکیل خانواده کاهش میباید.
مسئول سابق واحد خواهران انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: باید پذیرفت پدیدههایی چون تأخیر در سن ازدواج، گرایش به مد، هستهایتر شدن خانوادهها، و روحیه فردگرایی در سالهای اخیر در کشور ما توسعهیافته است و در حال ریشه پراکنی است. از تأثیرات فیلمها و سینمای امروز کشورمان است.
کول تأکید کرد: فارغ از تمام مشکلاتی که با عادیسازی روابط دختر و پسر به وجود میآید، باید از عادیسازی بیحیایی در روابط دختر و پسر، محرم و نامحرم در فیلمها و سینما انتقاد کرد. گاهی در بعضی از صحنهها مرز بین محرم و نامحرم بسیار کمرنگ میشود. روزبهروز شاهد فیلمهای بیمحتوا و پوچ که در آن روابط دختر و پسر و به الگوی غربی نزدیک میشوند، هستیم. چرا تولید و اکران فیلمهای ضد اخلاقی و زیر سؤال بردن ارزشهای دینی و اخلاقی به جریانی عادی در سینمای امروز ما تبدیل بشود؟
وی گفت: عمق فاجعه تا جایی است که این جریان روزبهروز به سمت عادیسازی و قبحشکنی از اعمال خلاف شرع پیش میرود. مگر نباید نظارتی در ساخت فیلمها باشد تا قبل از ساخت هشدارهای لازم را دریافت کنند و پس از ساخت یا پس از پخش شدن در پرده سینما توقیف شود که بهانهای به دست مدعیان آزادی داده نشود. همچنین بازبینی برای دادن مجوز به این کارها انتخاب شوند، باید گروهی نیز صلاحیت این دسته آثار را تأیید کنند که در بحث جامعهشناسی، آشنایی لازم را داشته باشند و نسبت به احکام و دستورات دینی از آگاهی لازم بهره برده باشند.
این فعال دانشجویی درپایان تأکید کرد: مسئله ارتباط زن و مرد هم مسئله مهمی است. باید گفت اقدامات با دقت و منسجم جوانان و نیروهای مسئول و سایر دستگاهها قطعاً بر روال کنونی سینما تأثیرگذار است. باشد که هویت باز به پیکره سینما بازگردد.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/