پردازش اطلاعات با سرعت نور ممکن میشود/ پردازنده فوتونی سریعترین تراشه هوشمند جهان
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه جورج واشنگتن اخیراً پردازندهای را طراحی کردهاند که با سرعتی شگفتانگیز تقریباً نزدیک به سرعت نور دادههای مختلف از جمله محاسبات ریاضی را پردازش کرده و نتیجه را به کاربران ارائه میدهد. سازندگان این پردازنده برای طراحی آن از فناوری یادگیری ماشینی استفاده کردهاند.
این تراشه واحد پردازنده تِنسور(TPU) نام دارد و میتوان آن را محصول مشترکی بین مهندسان گوگل و محققان دانشگاه جورج واشنگتن دانست. تراشه TPU به طور ویژه برای پردازشهای گرافیکی طراحی شده و به دلیل ارسال و دریافت انرژی و سیگنالهایی قویتر نسبت به واحد پردازنده GPU کارایی و عملکردی بهتر دارد.
یکی از دلایلی که بسیاری از شرکتهای دنیا قادر نیستند محصولات خود را به وسیله فناوری یادگیری ماشینی توسعه دهند، گران بودن این فناوری است. حالا واحد پردازنده تنسور شرایطی را ایجاد میکند که حتی شرکتهای کوچک نیز توان اقتصادی طراحی و تولید دستگاههای هوشمند را داشته باشند.
تراشه مشترک گوگل و دانشگاه جورج واشنگتن علاوه بر سرعت بیشتر در فرایندهای پردازش داده، مصرف انرژی الکتریکی را نیز کاهش داده و با انرژی کمتر بازدهی بیشتری از خود نشان میدهد. تراشه TPU با الگوریتمهای بر اساس ماتریسهای ریاضی توسعه یافته و از همین رو قادر به حل چندین مسئله متفاوت در زمانی یکسان است. اطلاعات پردازش شده به وسیله این تراشه از طریق سامانههای فیبر نوری منتقل شده و افراد مختلفی در سراسر هر کشور میتوانند به آن دادهها دسترسی داشته باشند.
ماریا میسکولیو، یکی از اساتید ارشد دانشگاه جورج واشنگتن درباره واحد پردازنده تنسور گفت: این تراشه تواناییهای فوقالعاده دارد و این امید را به وجود آورده است که بهزودی مهندسان اطلاعات را با سرعتی باورنکردنی معادل سرعت نور پردازش کنند.
انتهای پیام/4144/پ
انتهای پیام/