مراسم پیادهروی اربعین 99 برگزار میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه حج و زیارت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پیادهروی اربعین، یا راهپیمایی اربعین، از آیینهای شیعیان است که هر ساله در ایام منتهی به بیستم ماه صفر همزمان با اربعین حسینی برگزار میشود. این پیادهروی از نقاط مختلف عراق بهطرف کربلا و با هدف زیارت اربعین انجام میشود. بیشتر زائران، از مسیر نجف به کربلا میروند.
در سالهای اخیر، با اضافه شدن زوار ایرانی به این مراسم اجتماع عزاداران و عاشقان امام حسین (ع) به میلیونها نفر رسیده است؛ بهنحوی که این رویداد را بزرگترین گردهمایی سالانه مذهبی در جهان دانستهاند.
شیوع ویروس کرونا بر تمام شئون زندگی مردم در سطح جهان تأثیرات زیادی گذاشته است و با نزدیکی به ایام ماههای محرم و صفر مراسم عزاداری را نیز تحتتأثیر قرار داده و با تغییراتی روبهرو کرده است.
اظهارنظر مسئولین در مورد اربعین 99
حجتالاسلام و المسلمین عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت روز جمعه ششم تیرماه در گفتگویی درباره برگزاری مراسم اربعین، اظهار کرد: هنوز به اربعین نزدیک نشدهایم، نمیشود نظر قطعی داد. وی تصمیمگیری نهایی درباره برگزاری مراسم اربعین و شرکت ایرانیها در پیادهروی را به نظر ستاد ملی کرونا، ستاد کشوری اربعین و دولت عراق منوط کرد.
کیانوش جهانپور نیز در برنامه افطار شبکه سلامت درباره تصمیمها برای برگزاری مراسم اربعین حسینی گفت: از همان ابتدای شیوع بزرگترین ترسم از کرونا نرفتن به پیاده روی اربعین است.
وضعیت برپایی پیادهروی اربعین به دلیل نامعلوم بودن زمان مهار کرونا و البته آسیبهای احتمالی به دلیل زیرساختهای عراق هنوز نامشخص است. اما آنچه که از اخبار پشت پرده و جلسات هماهنگی به گوش میرسد، این است که باید حداقل امسال قید زیارت اربعین و پیادهروی را زد.
تاثیر آیینهای دهه اول محرم بر شیوه برگزاری اربعین
البته در این زمینه شیوه برگزاری آیینهای سوگواری دهه اول محرم هم بی تاثیر نیست. اینکه مراسم دهه اول محرم که به نوعی بزرگترین آیین مذهبی در ایران به شمار میرود، چگونه و با چه کیفیتی برگزار خواهد شد و فاصلهگذاری آن چگونه انجام خواهد شد، میتواند محکی جدی برای اربعین و مراسم پیادهروی آن باشد.
در همین زمینه گزارشی با عنوان «نحوه اجرای مراسم محرم ۹۹ در شرایط کرونا» تهیه شده که میتوانید با کلیک روی همین عنوان آن را بخوانید.
نذریهای اربعین چگونه خواهد بود؟
اربعین از جمله مراسمی است که بخش قابل توجهی از آن به اطعام و نذریهای خاص مردم مربوط است. داستانهای مستند زیادی در این زمینه در سالهای اخیر نقل شده است. از مردمی که خرج سال خود را جمعآوری میکنند تا چند شبی میزبان زوار اربعین سیدالشهدا علیه السلام باشند، تا برخی که اوضاع بهتری دارند و همه جوره در خدمت زائران هستند.
جدای از مسئله پیاده روی آنچه مورد توجه قرار میگیرد سرنوشت مواکب و نذریهای آنهاست. هرچند هنگام ارائه شیوه نامههای شبهای قدر صراحتا بیان شده بود که توزیع هرگونه نذری ممنوع است، حالا رئیس جمهور برای محرم میگوید توزیع نذری باید با سختگیری و رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی باشد. همین تک جمله رئیس جمهور به تعبیری نشان میدهد دهه اول محرم 99 سفره اطعام و اکرام در هیئات پهن خواهد شد.
حال اینکه در صورت برگزاری راهپیمایی اربعین مواکب چگونه خدمترسانی خواهند کرد موردی است که هنوز پاسخی رسمی به آن داده نشده است. البته توجه به وضعیت بهداشتی کشور عراق و تفاوتهای فرهنگی موجود میان مردم کشورهای مختلف نیز از جمله مواردی است که باید مورد توجه واقع شود.
انتهای پیام/4028/پ
انتهای پیام/