دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نحوه اجرای مراسم محرم 99 در شرایط کرونا

رسیدن به دو هدف برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) و حفظ سلامت شهروندان در شرایط کرونا نحوه اجرای آیین‌های ماه محرم را دچار تغییراتی کرده است.
کد خبر : 504148
AALI5783.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با توجه به شیوع موج جدید ویروس کرونا برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) در ماه و محرم با اما و اگرهایی همراه شد. 


روز سی‌ام تیرماه جلسه ستاد ملی محرم ۱۴۴۲ هجری قمری با ریاست حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و با حضور مسئولان دستگاه‌های مختلف با هدف بررسی شرایط و کیفیت برگزاری مراسم ماه محرم تحت پروتکل‌های بهداشتی و تعیین پیش‌نویس سیاست‌های کلان تعظیم شعائر محرم و صفر در مجتمع فرهنگی شهدای هفتم تیر سرچشمه برگزار شد.


محمد قمی


در این نشست حجت‌الاسلام قمی با تأکید بر هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن برنامه‌های ماه محرم گفت: از آنجا که توقعات و مطالبات مردم بر پایه برگزاری عزاداری محرم و بسیار مورد تأکید قرار گرفته است، مذهب حیات روحانی و معنوی برای جامعه ما محسوب می‌شود.


وی سلامت مردم را خط قرمز برنامه‌ها دانست و تاکید کرد: سلامتی مردم جزو خط قرمز‌های ما محسوب می‌شود لذا ضوابط و برنامه‌ها به نحوی اجرا خواهد شد که بتوانیم پروتکل‌های سلامت و بهداشت را به‌خوبی رعایت کنیم.


روز شنبه چهارم مردادماه نیز حسن روحانی، رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی عنوان کرد که همه جا باید عزاداری امام حسین (ع) برگزار شود، چه در شهر و چه در روستا، چه در جایی که قرمز است یا سفید است.


 احیای شب قدر در هیئت ریحانه النبی (س)


برای رسیدن به دو هدف برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) و حفظ سلامت شهروندان که بسیار مهم است راهکارهای مختلفی می‌توان در پیش گرفت؛ اولین و مهم‌ترین رویکرد و برنامه‌ای که از طرف مردم و برگزار کنندگان مراسم باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد استفاده از ماسک و دستکش و رعایت دیگر پروتکل‌های بهداشتی است.


در کنار انجام موارد بهداشتی اعمال تغییراتی در برگزاری برنامه‌های ویژه این ایام می‌تواند ضامن حفظ سلامت در حین برگزاری مراسم باشد. از جمله هیئت‌ها را می‌توان در فضاهای باز مثل پارک‌ها برگزار کرد. هیئت‌ها می‌توانند از زیر سقف، بیرون بروند. خانواده‌ها می‌توانند دور یکدیگر بنشینند و به عزاداری بپردازند.


عزاداری دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی همدان در سوگ بانوی آب و آینه


اگرچه عزاداری ایام محرم با مراسم‌ شب‌های قدر ماه مبارک رمضان متفاوت‌ است و مردم به خاطر سینه‌زنی تحرک بیشتری دارند؛ اما می‌توان با رعایت اصول بهداشتی از تجربیات برگزاری ایام ماه مبارک برای بهتر برگزار شدن عزاداری سیدالشهدا بهره برد.


 احیای شب قدر در هیئت ریحانه النبی (س)


یکی دیگر برنامه‌هایی که می‌تواند در ماه محرم بیشتر مورد توجه قرار گیرد رونق دسته‌های عزاداری است چرا که این طبق اظهارات متخصصان تجمعات زیر سقف و فضای بسته در برابر کرونا خطرناک عنوان شده است؛ بنابراین می‌توان دسته‌‌های عزاداری را بیشتر رونق داد و با رعایت فاصله، در خیابان‌ها به سوگواری پرداخت.


در ماه محرم هم می‌توان برای امام‌حسین (ع) دسته عزاداری به راه انداخت. همانطور که مردم هر روز صبح به خیابان می‌آیند برای اینکه به سرِ کارشان بروند، عزاداران حسینی نیز می‌توانند شب‌ها به خیابان‌ها بیایند؛ ضمن اینکه شب‌ها تا صبح، خیابان‌ها خلوت‌تر است و دسته‌های عزاداری از کنار اتوبان‌ها و خیابان‌ها حرکت می‌کنند.


انتهای پیام/4028/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۹
۰
محرم باید برگزار شود!!!
قالیشویی ادیب