سبکترین آینه جهان ساخت شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، فیزیکدانان موسسه مکس پلانک با استفاده از چند صد اتم همسان موفق به ساخت سبکترین آینه جهان شدند.
این آینه با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست اما ابزار قدرتمندی برای مطالعه پدیدههای نورشناخت کوانتومی به شمار میرود. نورشناخت کوانتومی شاخهای از فیزیک است که رفتار نور را به عنوان یک موجود کوانتمی با رفتاری کاملاً کوانتمی بررسی میکند. نورشناخت کوانتومی در واقع به مطالعه جنبههایی از نور در حوزه مکانیک کوانتوم میپردازد.
اندازه این آینه بسیار کوچک بوده، قطر آن حدود هفت میکرون و ضخامت آن چند ده نانومتر است. با این حال برای ساخت آن به یک دستگاه غولپیکر دو تنی و بیش از هزار مؤلفه نوری نیاز است. این ماشین به مهندسان اجازه ایجاد یک ساختار مصنوعی به نام « فراماده» را میدهد که شامل یک لایه ساختاری از چند صد اتم همسان است.
متامتریال یا فراماده به ماده مرکبی گفته میشود که دارای خواص نامتعارف الکترومغناطیس در ساختار وجودی خود است. آنچه این مواد را غیرمعمول میکند، خاصیت ضریب شکست منفی نور در آنهاست، به این معنا که این مواد نور را در جهت مخالف مواد عادی منکسر میکنند.
این اتمها به شکلی در کنار هم قرار میگیرند که آرایش دوبعدی و شبکهمانند ایجاد میشود. این آرایش دقیق پراکندگی نور را سرکوب کرده و آن را به یک پرتوی ثابت تبدیل میکند. این بازتابها به دانشمندان اجازه میدهد که احتمالات و پتانسیلهای موجود در حوزه نظریه کوانتوم را راحتتر بررسی کنند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/