دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1399 - 10:24
در نشست علمی «بازخوانی اندیشه‌های شهیدعظیمی»:

شهید عظیمی در جستجوی مدل سازمان جهادی بود

شهید عظیمی یک منظومه سه گانه در عرصه جهاد داشت؛ او به دنبال آن بود که الگویی از این سازمان جهادی ارائه دهد و آن را ناشناخته می‌دانست.
کد خبر : 495805
IMG-20200615-WA0002.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی های آزاد اندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست هم‌اندیشی علمی «بازخوانی و واکاوی اندیشه‌ها و دیدگاه‌های شهید راه جهاد، حسینعلی عظیمی» سه ماه پس از شهادت ایشان با شعار «جهاد ادامه دارد»، توسط اندیشکده پایا برگزار شد.


 در ابتدای این نشست محسن خلیجی، عضو سابق هیئت علمی دانشگاه تهران با گرامی‌داشت یاد و خاطره عظیمی اظهار کرد: شهید عظیمی تنها از منظر دانش مهندسی به مسائل نمی‌نگریست؛ بلکه یک رویکرد اجتماعی و دینی نیز داشت و به دنبال تلفیق تکنولوژی و روابط انسانی بود.


وی ادامه داد: عظیمی مبدا تحولات مهمی در جهاد از جمله ساخت موشک و دستیابی به تکنولوژی‌های برتر روز بود.


محمدعلی شریفیان، رئیس سابق مرکز تحقیقات مهندسی جنگ جهاد سازندگی در ادامه این نشست با اشاره به اینکه با شهید عظیمی در این مرکز آشنا شده گفت: ایشان علاقه ویژه‌ای به موضوع تکنولوژی داشت.


وی همچنین افزود: ایده «ذخیره سازی» تجربیات جهاد سازندگی توسط عظیمی اجرا شد که کار بزرگی بود.


روح الله ایزدخواه، سخنران بعدی این نشست بود. وی از منظر نسل حاضر انقلاب اسلامی، شخصیت عظیمی را «جهادگر متفکر» خواند که ضمن عمل جهادی، از اندیشه ورزی باز نمی‌ماند.


این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: عظیمی روایت عینی خالص از جهاد برای امروز ماست که در زمینه های فکر، فرهنگ و عمل می تواند هدایت گری کند.


سپس عبدالله عظیمی، فرزند عظیمی طی سخنانی از تلاش‌های شبانه روزی پدرش گفت که تا توان در بدن داشت و بیماری وی را متوقف نکرده بود، مدام در پی طرح ها و برنامه های مختلف جهادی بود.


وی ضمن گلایه از اینکه پدرش در سال‌های بیماری مظلوم واقع شده بود و کسی سراغی از او نمی‌گرفت، تصریح کرد: کار ثبت هزار ساعت مصاحبه با هدف مطالعه الگوی جهاد سازندگی انجام شده است ولی امروز بیشتر آن نوارها را در اختیار نداریم.


علی مشایخی، مولف کتاب «رسم جهاد» که در آن به بررسی تجربه‌های کار جمعی در جهاد سازندگی به روایت شهید حسینعلی عظیمی پرداخته بود به عنوان سخنران بعدی این نشست گفت: شهید عظیمی یک منظومه سه گانه در عرصه جهاد داشت؛ فرد جهادی، ماموریت جهادی و سازمان جهادی.


وی ادامه داد: عظیمی به دنبال آن بود که الگویی از این سازمان جهادی ارائه دهد و آن را ناشناخته می‌دانست.


یحیوی از پیشکسوتان جهاد سخنران بعدی این نشست بود. وی با اشاره به شخصیت عظیمی افزود: وی نگاه خاصی به تکنولوژی داشت و آن را سرچشمه همه موفقیت های دیگر برای کشور می دانست.


یحیوی در ادامه با اشاره به طرح سیمرغ که توسط عظیمی طراحی شده است افزود: این طرح ابعاد زیادی که دارد که اهدافی فراتر از تکنولوژی صرف را مد نظر قرار داده است.


رحیم احسانی، رئیس پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ونقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران نیز با اشاره به آغاز آشنایی خود با عظیمی در یک سخنرانی در دانشگاه که درباره پل بعثت بود که توسط مهندسی جهاد برای عملیات روی اروند در دوران جنگ طراحی شده بود، افزود: عظیمی در موضوعات اعتقادی که مطرح می‌کرد خالص بود و مثل برخی افراد نبود که نقش بازی می کنند.


وی حضور عظیمی را در مرکز تحقیقات، «مشق عملی اعتقاد جهادی» خواند که آن مشق را در اواخر عمر در قالب طرح سیمرغ پیگیری می‌کرد.


محمدصادق شهبازی، فعال عدالتخواه دانشجویی سخنران دیگر این نشست بود. وی با اشاره به آشنایی خود با عظیمی در اواخر دهه 80  گفت: ایشان شخصیتی گذشته نگر نبود، همیشه آینده نگر بود و تصویرسازی می‌کرد و امیدوار بود.


شهبازی با اشاره به کتاب اسلام در غرب که  عظیمی همیشه توصیه به مطالعه آنبه جوانان  می‌کرد افزود: تلاش همیشگی ایشان برای ارائه مدل از سبک جهادی و مدیریت جهادی بود که تا پایان عمر این کار را رها نکرد.


سخنران آخر این نشست دکتر روح اللهی، مدیر اندیشکده پایا بود که ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره عظیمی گفت: یکی از اتفاقات جالبی که در میان نهادهای مختلف انقلابی در آغاز انقلاب و به ویژه دوران جنگ دیده می‌شد این بود که با وجود اختلاف نظرها می‌توانستند کنار هم کار کنند که این امر درس مهمی برای امروز است.


گفتنی است شهید عظیمی، از پیشکسوتان جهاد سازندگی و از بنیان‌‌گذاران و تنها عضو غیرنظامی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس و گروه پژوهشی دفاع مقدس بود، که همراه با سردار شهید حاج احمد سوداگر، مطالعات علمی دفاع مقدس و تدوین تجربیات معارف دفاع مقدس در عرصه‌های مختلف علمی و دانشگاهی و نظریه‌پردازی در این بستر را بنا نهاد.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب