پتک کرونا بر سر نمایشگاههای فناوری کشور/ ویروسی که به جان برگزاری نمایشگاهها افتاد
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا در جهان زندگی روزمره بشر را به شدت متحول کرد. مدارس و دانشگاهها تعطیل شدند، بسیاری از شرکتها و کمپانی به دورکاری روی آوردند، فعالیت رستورانها، سینماها، کافهها و مراکز خرید متوقف شد و رویدادهای و نمایشگاهها نیز یکی پس از دیگری کنسل شدند. به عبارت دیگر این ویروس علاوهبر بحران بهداشتی و اقتصادی که به همراه داشت، ارتباطات انسانی را نیز به شدت دستخوش تغییر کرده است.
به گفته متخصصان؛ احتمال دارد بشر هیچگاه از دست ویروس کرونا خلاص نشود. بنابراین بسیاری از افراد امیدوارند که راهی برای درمان و حتی پیشگیری بیماری ناشی از ویروس کووید-19 کشف شود تا شرایط حاکم بر جهان بهبود یابد. باتوجه به این که تاکنون هیچ دارو یا واکسن قطعی برای این بیماری کشف نشده است، به نظر میرسد که انسان باید به دنبال راههایی باشد تا حین رعایت اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی به روند قبلی زندگی بازگردد.
کرونا و تعطیلی نمایشگاهها
همانطور که گفته شد یکی از عوارض جانبی همهگیری کووید-19 لغو شدن نمایشگاهها و رویدادها در جهان بود. در ایران نیز بسیاری از نمایشگاهها و رویدادها به دلیل کرونا کنسل شدند و حتی در حال حاضر محل دائمی برگزاری نمایشگاههای بینالمللی تهران نیز تعطیل است. نمایشگاهها معمولا در سالنها و فضاهای بزرگ برگزار میشوند و افرادی زیادی از غرفهداران، مسئولان، بازدیدکنندگان و مشتریان در آن محل حضور پیدا میکنند.
بنابراین احتمال انتقال و شیوع ویروس در چنین محل هایی به شکل خطرناکی بالاست و به همین دلیل نیز بسیاری از نهادها عطای برگزاری نمایشگاه را به لقایش میبخشند. در ادامه احتمال برگزاری برخی از نمایشگاههای حوزه فناوری و نوآوری را در کشور بررسی میکنیم.
نمایشگاه اینوتکس؛ نخستین نمایشگاه مجازی کشور
نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری اینوتکس که هر ساله میزبان شتابدهندهها، استارتآپها، شرکتهای فناور و کسبوکارهای نوپاست، معمولا خرداد ماه برگزار میشود. با این حال شیوع ویروس کرونا در کشور باعث شد که نهمین دوره این نمایشگاه با دو ماه تأخیر در مرداد ماه و به شکل مجازی برگزار شود. اینوتکس 2020 که از 22 تا 25 مرداد ماه برگزار میشود، نخستین نمایشگاه مجازی کشور خواهد بود.
برگزاری نمایشگاه نانو در هالهای از ابهام
نمایشگاه فناوریهای نانو هر ساله در مهر ماه برگزار میشود و میزبان استارتآپها، فناوران، شرکتهای دانشبنیان و محققان حوزه نانو است. در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای حوزه نانو از نساجی و پزشکی گرفته تا شیمی و خودرو به نمایش درمیآیند و به کسبوکارهای نوپا و پژوهشگران اجازه معرفی، شبکهسازی و جذب سرمایهگذار داده میشود. ستاد توسعه فناوریهای نانو هفته گذشته طی اطلاعیهای خبر از برگزاری سیزدهمین دوره نمایشگاه فناوری نانو از 21 تا 24 مرداد در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران داد.
این در حالی است که محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی در حال حاضر تعطیل بوده و مشخص نیست چه زمانی فعالیت خود را آغاز کند. بنابراین این احتمال وجود دارد که این نمایشگاه نیز به طور کلی برگزار نشود. در صورت برگزاری نیز باید پروتکلهای بهداشتی خاصی رعایت شود. طی دو هفته آینده تصمیمگیری در خصوص برگزاری این نمایشگاه تخصصی گرفته و اعلام میشود.
سرنوشت نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت در آبان مشخص میشود
نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت هر سال در آذر ماه و همزمان با هفته پژوهش برگزار میشود و آخرین دستاوردهای تجهیزات و مواد آزمایشگاهی را به نمایش میگذارد. به گفته عبدالرضا مجدالدین، مدیر کل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ تصمیمگیری نهایی در خصوص برگزاری این نمایشگاه آبان ماه و باتوجه به تصمیم سازمان نمایشگاهها مشخص خواهد شد.
گفتنی است که بخش عمدهای از نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت به شکل مجازی برگزار میشود. 9 هزار محصول و مواد آزمایشگاهی ساخته شده توسط شرکتها و دانشمندان ایرانی در سامانه تجهیزات آزمایشگاهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بارگزاری شده و کاربران میتوانند محصولات، قمیتها، شرکتهای سازنده و نمونههای مشابه را به راحتی مشاهده کنند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/