بازگشایی کتابخانهها منتظر ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا است
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اولین مرحله بازگشایی کتابخانهها پس از سهماه تعطیلی کتابخانهها که با هدف پیشگیری از انتشار عوامل بیماریزا و عمل به توصیههای بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اوایل اسفند ۹۸ شروع شده بود، بر اساس بخشنامه نهاد کتابخانههای عمومی کشور، با رعایت ضوابط و دستورالعملهای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا، از دوشنبه ۲۹ اردیبهشت اجرا شد.
این مرحله از بازگشایی کتابخانهها، با هدف انجام امور داخلی کتابخانهای و فراهمکردن الزامات پروتکلهای بهداشتی، بدون حضور اعضاء انجام شد. در روزهایی که سینما، تئاتر، فعالیتهای موسیقی و بسیاری از مشاغل و کسبوکارها و ادارات و محافل مختلف عمومی با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تمهیدات ویژه آغاز به کار کردهاند هنوز از حضور اعضاء کتابخانههای عمومی کشور خبری نیست.
مهدی رمضانی؛ معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره وضعیت کتابخانههای عمومی کشور و زمان حضور اعضاء در کتابخانهها گفت: مراکز فرهنگی اشتیاق و علاقهشان این است که مردم حضور داشته باشند و بتوانند به خدماتشان بپردازند و در خدمت مردم باشند. وجود مراکز فرهنگی بدون مردم معنی ندارد لذا از آنجایی که تاکید مراکز هم در راستای سلامت مردم بوده نهاد کتابخانههای عمومی هم از جمله اولین مراکزی بود که اقدام به تعطیلی کتابخانهها کرد و همراه دولت و وزارت بهداشت تا سلامت حاکم شود.
وقتی مهدهای کودک و فضاهای آموزشی و فرهنگی به سمت بازگشایی میروند کتابخانههای عمومی هم با رعایت فاصلهگذاری هوشمند و رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوانند حضور مردم را داشته باشند.
وی عنوان کرد: برای مرحله بازگشایی ما اولین اقداممان این بود که شرایط را برای حضور مردم در کتابخانهها مهیا کنیم و پروتکلهایی که مدنظر وزارت بهداشت بوده است را پیاده کنیم و کتابداران را نیز آماده کنیم برای این مرحله و این اتفاق افتاده و آموزشهای لازم به کتابداران هم صورت گرفته و از آنها خواسته شده است که محیط کتابخانهها را مهیای حضور مردم بکنند ولی تا الان و تا امروز ستاد ملی مبارزه با کرونا مجوز بازگشایی کتابخانهها را صادر نکرده است و هنوز ابلاغی صورت نگرفته است.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: ما توقعمان این بود که وقتی مهدهای کودک و فضاهای آموزشی و فرهنگی به سمت بازگشایی میروند ما هم با رعایت فاصلهگذاری هوشمند و رعایت پروتکلهای بهداشتی حضور مردم در کتابخانههای عمومی را داشته باشیم.
رمضانی با بیان اینکه هنوز ابلاغ بازگشایی صورت نگرفته اظهار کرد: نهاد کتابخانههای عمومی کشور قویاً پیگیر این موضوع است و درخواستمان این است که دوستان به این موضوع توجه کنند و امکان بازگشایی کتابخانهها را هم همزمان با مراکز دیگر فرهنگی بدهند. ما پروتکلهای بازگشایی را خودمان به وزارت بهداشت ارائه دادیم و پروتکل منتشر شده است. ما این آمادگی را داریم که به مردم در کتابخانههای عمومی خدمات بدهیم. نمیشود کنکور برگزار کنیم اما سالنهای مطالعه باز نباشد؛ ضمن آنکه ما تعدادی کتابخانه و سالنهای مطالعه خصوصی در کشور داریم که مثل سینماداران و سایر مراکز اجاره میدهند و هزینه دارند و این فشارها وجود دارد.
بازگشایی کتابخانهها دست نهاد کتابخانهها نیست؛ ستاد مقابله با کرونا اگر همین امروز به ما ابلاغ کنند هفته آینده بازگشایی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه اقدامات لازم برای مقابله با کرونا در کتابخانههای عمومی انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: مثلاً برای استفاده از سالن مطالعه میتوان فاصله میزها را زیاد کرد و ساعت حضور اعضا را هم افزایش داد و یا در بحث امانت دادن کتاب هم طبق نکاتی که وزارت بهداشت اعلام کردهاند پایداری ویروس روی کاغذ مشخص است و میشود آن را مدیریت کرد؛ برای این مسئله ما قفسه قرنطینه کتاب در نظر گرفتهایم. همه اقداماتی که لازم است انجام بشود را تدارک دیدهایم و به هر میزان که لازم باشد میتوانیم کتابها را نگهداریم.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی درباره تاریخ احتمالی بازگشایی کتابخانهها گفت: بازگشایی کتابخانهها دست ما نیست؛ دوستان اگر همین امروز به ما ابلاغ کنند هفته آینده بازگشایی انجام میشود. نهاد کتابخانهها اقدامات لازم را برای بازگشایی انجام داده و کاملا آماده است آنچه به کتابداران یرمیگردد انجام شده و آنچه به فاصلهگذاری و رعایت پروتکلهای بهداشتی بوده ابلاغ شده است.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/