مکانیسم داروی ضدافسردگی کشف شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محققان موسسه کارولینسکا از سوئی موفق به کشف مکانیسم جدیدی شدهاند که ویژگیهای ضدافسردگی سریع و موثر کتامین را به تصویر میکشد. در این مطالعه با تصویربرداری از بیماران مبتلا به افسردگی مقاوم به درمان مشخص شد که اثرات درمانی کتامین به دلیل تعامل آن با نوع خاصی از گیرنده سروتونین است.
دانشمندان و محققان بسیاری به دنبال کشف مکانیسم منحصربهفرد کتامین و اثر سریع آن در درمان افسردگی بودهاند. این دارو که 50 سال قبل به عنوان داروی بیهوشی توسعه یافت، اثرات خاصی بر مغز میگذارد که دانشمندان تاکنون قادر به ارائه توضیح قانعکنندهای برای آن نبودند. نتایج مطالعات حاکی از آن است که ارتباطی میان سطح پایین سروتونین مغز و بروز اختلالات سلامت روان مانند افسردگی در فرد وجود دارد.
بیش از 14 نوع گیرنده سروتونین در مغز وجود دارد اما دانشمندان سوئدی روی یک گیرنده خاص به نام سروتونین 1B تمرکز کردهاند. تراکم این گیرنده در مغز افرادی که از افسردگی رنج میبرند، بسیار پایین است. دانشمندان با مقایسه تصاویر سی.تی اسکن قبل و بعد از تزریق کتامین به افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به درمان متوجه شدند که تعامل کتامین با گیرنده سروتونین 1B دلیل اصلی اثرگذاری سریع این ماده در درمان افسردگی است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/