سیارکی عجیب در نزدیکی مشتری مشاهده شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محققان و اخترشناسان دانشکده هوافضای دانشگاه هاوایی به تازگی سیارکی دنبالدار با ظاهری عجیب و غریب را کشف کردهاند. این سیارک مرموز در نزدیکی سیاره مشتری قرار دارد و از حیث ظاهر منحصر به فرد به نظر میآید.
با وجود پیشرفت شگفتانگیز علم و توسعه تجهیزات لازم برای تحقیقات فضایی در دو تا سه دهه اخیر ولی هنوز رازهای پنهان زیادی در کیهان وجود داشته و میلیونها شی آسمانی هنوز از نظر انسانها پنهان ماندهاند. الگوی رفتاری سیارک عجیبی که به تازگی کشف شده بیانگر خروج تدریجی آن از مدار مشتری است.
تحقیقات دانشمندان نشان میدهد این سیارک تا 1 سال پیش کاملا فعال بوده و در مدار مشتری میچرخیده است. این چنین سیارکهایی معمولا میلیاردها سال سن دارند و در فرایندی بسیار کند و آهسته یخ موجود در خود را از دست میدهند.
اخترشناسان در پاسخ به اینکه چرا این سیارک تا کنون کشف و مشاهده نشده بود؟ گفتند: اغلب سیارکهای دنبالدار دمای پایینی دارند و توسط حسگر و لنزهای حرارتی نصب شده روی تلسکوپهای فضایی قابل مشاهده نیستند ولی پس از سالها طولانی دمای آنها افزایش یافته و همین موضوع سبب رویت آنها به وسیله تلسکوپها میشود.
اندازه سیارکهای فضایی در طول عمرشان ممکن است بارها تغییر کند. دلیل چنین تغییری برخورد دو یا چند سیارک باهم و کنده شدن قسمتهای مختلفی از این اجرام آسمانی است. این سیارکهای غول پیکر برای سیارههایی مانند زمین که موجودات زنده در آن زندگی میکنند همچون بمب ساعتی است و در صورت برخورد با زمین آسیبهای بسیار زیادی را به کره خاکی وارد میکنند.
یکی از مهمترین موضوعات در هنگام بررسی سیارکها توجه به تاریخ پیدایش آنها است. این اجرام آسمانی بسیار قدیمی بوده و میتوانند مدارک خوبی برای درک تاریخ منظومه شمسی باشند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/