پنی سیلین را بشناسید + عوارض و موارد منع مصرف
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پنی سیلین در سال 1928 کشف و بعد از سالها آماده سازی و آزمایش برای نخستین بار در سال 1942 وارد بازار شد.
به رغم تمام نکات مثبت پنی سیلین ها، این دارو عوارض جانبی بسیاری چون اسهال، حالت تهوع، سردرد و جوش یا دانههای روی پوست دارد، به همین دلیل تا حد ممکن از مصرف آن خودداری کرده و تنها در صورت تجویز پزشک استفاده شود. البته مورد دیگری که در مورد پنی سیلین بین مردم شایع است، حساسیت افراد نسبت به آن است، تحقیات پزشکی نشان داده است که تقریبا حدود 10 درصد مردم دنیا به پنی سیلین حساسیت دارند اما حساسیت کمتر از 1 درصد این افراد برای آنها بسیار خطرناک و حتی در بعضی موارد کشنده است، به همین دلیل معمولا قبل از مصرف برای بار اول این موضوع را چک می کنند.
مکانیسم باکتری کشی پنی سیلین
پپتیدوگلیکانها به عنوان ساختار سلول های باکتری در اثر برخورد پنی سیلین دچار پارگی شده و همین موضوع منجر به از بین رفتن باکتری در بدن می شود، برای آشنایی و آگاهی دقیق از نحوه این پارگی در ابتدا باید با مفهوم پپتیدوگلیکانها و نقش آنها در باکتریها آشنا شویم.
پپتیدوگلیکانها در اطراف غشای پلاسمایی سلولهای باکتری، نوعی ساختار شبکهای درست میکنند که باعث افزایش استحکام دیوارههای سلولی میشود و از ورود مایعات و ذرات خارجی به قسمت داخلی سلول جلوگیری میکند.
با تکثیر باکتری، حفرههای کوچکی در دیوارههای سلولی به وجود میآید. سپس پپتیدوگلیکانهای تازهتولیدشده این حفرهها را پر میکنند و دیوارهها را از نو میسازند.
پنی سیلین سد راه پروتئینهایی میشود که پپتیدوگلیکانها را به یکدیگر پیوند میدهند و به این شکل، از بستهشدن حفرههای دیوارههای سلولی باکتری جلوگیری میکند.
غلظت آب موجود در مایع اطراف باکتری در مقایسه با غلظت آب موجود در مایع داخل آن بیشتر است. در نتیجه، آب با فشار و سرعت قابلملاحظهای از طریق حفرههای بستهنشده دیواره به داخل سلول جریان پیدا میکند و باعث از هم پاشیدن باکتری میشود.
اثرات جانبی و خطرات احتمالی مصرف پنی سیلین
اثرات جانبی معمول پنی سیلین بالاتر گفته شد اما یکسری اثرات جانبی وجود دارند که فراگیر نیستند و در موارد کمی دیده میشوند و از جمله مهمترین آنها می توان به تنگی نفس یا تنفس نامنظم و غیرعادی، درد مفاصل، سرگیجه ناگهانی، غشکردن، پفکردن و قرمزی پوست صورت، پوست فلسمانند و قرمز، خارش واژن و افزایش ترشحات واژن که علتش یا عفونت مخمری واژن است یا واژینوز باکتریال [نوعی عفونت واژن بهصورت خفیف]، زخمشدن دهان یا زبان که گاهی با لکههای سفید همراه میشود، اسپاسم، حساسیت، درد یا گرفتگی عضلات شکم اشاره کرد.
با وجود متداول بودن استفاده از پنی سیلین، مسائلی وجود دارد که باعث منع مصرف آن (طی دورانی بخصوص) میشود. چنین مسائلی درباره هر داروی دیگر هم رخ میدهد. در ادامه تعدادی از موارد منع مصرف پنی سیلین را برخواهیم شمرد:
در دوران شیردهی
با مصرف پنی سیلین طی دوران شیردهی، احتمال آن وجود دارد که مقادیر اندکی از دارو به بدن کودک راه پیدا کند. در نتیجه، ممکن است اختلالهایی چون واکنشهای آلرژیک، اسهال، عفونت قارچی و دانهزدن روی پوست در کودک مشاهده شود.
بیشتر بخوانید:تزریق پنیسیلین در منزل، بیمار را تا کام مرگ کشاند
تداخلهای دارویی
مصرف همزمان بعضی از داروها با پنی سیلین تداخل دارویی ایجاد میکند. اگر قصد مصرف پنی سیلین را در مقادیر بالا دارید، حتما پیشازآن با پزشک متخصص مشورت کنید.
مشکلات خونریزی
مصرف بعضی از انواع پنی سیلینها نظیر کاربنی سیلین، پیپراسیلین و تیکارسیلین ممکن است مشکلات خونریزی را وخیمتر کند.
مشکلات گوارشی
مصرف پنی سیلین برای کسانی که سابقه ابتلا به بیماری های روده یا زخم معده را داشتهاند خطر بروز التهاب روده (کولیت روده) را در مقایسه با افراد عادی بیشتر میکند.
آلبالو جایگزین پنی سیلین
وجود عفونت ها و سموم در بدن عامل بزرگ تولید و فراهم آوردن بستر بیماریهای خطرناک است که بهتر است در زمان ابتلا به بیماری که عفونت را در بدن ایجاد می کند آن را درمان کنیم که یکی از رایج ترین داروها در این زمینه تزریق پنی سیلین است البته مثل همیشه خداوند دانا در طبیعت بی انتهایش چاره و درمانی برای رفع سموم بدن خلق کرده است.
در این بخش از دانستنی های تغذیه ای میوه ای را به شما معرفی می کنیم که یک آنتی بیوتیک خوب و طبیعی است.
آلبالو میوه ای که در کنار خواص بسیاری که دارد می تواند به صورت فوق العاده ای سموم و عفونت های بدن را از بین برده و خطرات ابتلا به انواع مشکلات جسمی را کاهش دهد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/