دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 ارديبهشت 1399 - 14:00
توسط محققان صورت گرفت؛

شناسایی ابرهای راه‌راه در اطراف کوتوله قهوه‌ای

 ستاره‌شناسان آشفتگی‌های جالبی در ابرهای یک کوتوله قهوه‌ای شناسایی کرده‌اند که ظاهری شبیه به مشتری به این جرم آسمانی داده است.
کد خبر : 487947
brown-dwarf_1024.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم،فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از ساینس الرت، کوتوله‌های قهوه‌ای ستارگان کوچکی هستند که در هنگام تشکیل، مرکزشان به اندازه کافی داغ نمی‌شود و در نتیجه فرایند ذوب یا همجوشی هسته‌ای در آنها به وجود نمی‌آید. به عبارت دیگر کوتوله قهوه‌ای به ستاره‌های نورانی و داغ تبدیل نمی‌شوند بلکه بلافاصله پس از تشکیل سرد شده و نوری نیز از آنها ساطع نمی‌‌شود. به همین دلیل رویت کوتوله قهوه‌ای بسیار دشوار است.


ستاره‌شناسان موفق به شناسایی ابرهای آشفته‌ای در اطراف یک کوتوله قهوه‌ای شدند که ظاهری راه‌راه به این جرم آسمانی می‌دهد. این کوتوله قهوه‌ای که در صورت فلکلی «وِلا» واقع شده، 6.5 سال نوری با زمین فاصله دارد. رصدهای اخیر دسته‌ای از ابرها را به شکل راه‌راه نشان می‌دهد که دور این کوتوله قهوه‌ای را پوشانده‌ و ظاهری شبیه به مشتری به آن داده‌اند.


این نخستین باری نیست که وجود دسته‌ای از ابرها به دور یک کوتوله قهوه‌ای شناسایی شده اما این نخستین باری است که ستاره‌شناسان با استفاده از قطب‌سنجی (اندازه‌گیری اجرام براساس نحوه تابش نور) موفق به شناسایی حضور ابرهای دسته‌ای به دور این کوتوله قهوه‌ای شده‌اند. قطب‌سنجی روش جدیدی نیست اما پیشرفت در تکنولوژی و تکنیک‌های آنالیزی باعث شده که این روش تبدیل به ابزار مفیدی برای درک بهتر از کیهان شود.


باوجود این که فاصله 6.5 سال نوری در دنیای ستاره‌شناسی بسیار کم محسوب می‌شود اما جمع‌آوری اطلاعات و جزئیات از جرم آسمانی کم‌نور و کوچکی به اندازه کوتوله قهوه‌ای و در این فاصله همچنان کار دشواری به شمار می‌رود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب