اندازهگیری میزان آب یک جسم بینستارهای
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیاره زمین در گوشه ساکتی از کهکشان قرار دارد و بازدیدکنندگان بینستارهای زیادی ندارد. درواقع ستاره دنبالهدار «2I/Borisov» دومین مهمان بینستارهای است که به منظومه شمسی ما آمده است. نسختین جرم بینستارهای که مسیرش از منظومه شمسی میگذرد، نوعی سیارک به نام «اوموآموا» است.
باوجود این که این ستاره دنبالهدار اواخر سال گذشته میلادی با سرعتی بالغ بر 161 هزار کیلومتر بر ساعت در اطراف خورشید میچرخید، ستارهشناسان موفق به اندازهگیری میزان آبی شدند که این ستاره دنبالهدار طی ماجراجوییهای بینستارهای خود از دست داده است. این نخستین باری است که ناسا چنین اطلاعاتی درخصوص یک شی بینستارهای به دست میآورد.
ماه اوت سال گذشته برای نخستین بار ورود 2I/Borisov به منظومه شمسی شناسایی شد، سپس چهار شروع به حرکت به سوی خورشید کرد. این امر فرصتی برای دانشمندان به وجود آورد تا از ابزارهای خود برای به دست آوردن اطلاعات از این جسم بینستارهای استفاده کنند. گروه تحقیقاتی موفق به شناسایی نخستین نشانههای وجود آب و مولکولهای گازی در این ستاره دنبالهدار شدند و شروع به بررسی بیشتر ترکیبات شیمیایی آن کردند.
ستارههای دنبالهدار گلولههای یخزدهای از گاز و گردوغبار هستند که با نزدیک شدن به خورشید گرم شده، شروع به ذوب شدن میکنند و در نتیجه مقدار قابلتوجهی از مواد تشکیلدهنده آنها میریزد. ستارههای دنبالهدار که از خارج از منظومه شمسی ما نشأت میگیرند نیز تفاوت چندانی با نمونههای داخلی ندارند. نتایج مطالعه روی ستاره دنبالهدار 2I/Borisov نشان میدهد که از نوامبر گذشته حدود 50 درصد از هیدروکسل خود را از دست داده است. وقتی یک ستاره دنبالهدار به خورشید نزدیک میشود، مولکولهای آب توسط نور خورشید از هم میپاشند که به آن هیدروکسل میگویند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/