دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1399 - 17:00

احتمال وجود حیات میکروبی در سیارات فراخورشیدی تأیید شد

نتایج بررسی‌های جدید نشان می‌دهد میکروب‌ها می‌توانند در اتمسفرهای هیدروژنی جان سالم به در ببرند.
کد خبر : 487749
fgfgfgfg.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم،فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از نیواطلس، براساس یافته‌های گروه تحقیقاتی دانشگاه ام.آی.تی ای‌کلای و مخمر می‌توانند در اتمسفر 100 درصد هیدروژنی زنده بمانند. این اکتشاف می‌تواند پیامدهای جالبی در خصوص احتمال حیات در سیارات دیگر داشته باشد.


بشر همواره در جستجوی حیات بیگانه بوده و در این کار تمرکز زیادی روی سیارات زمین‌مانند داشته است. با این حال به نظر می‌رسد که محدود کردن جستجوی حیات بیگانه به سیارات زمین‌مانند از دلایل اصلی است که تاکنون موفقیتی در این خصوص به دست نیامده است.


 در سیاره زمین، میکروب‌ها در گرم‌ترین وسردترین مکان‌ها به زندگی ادامه می‌دهند. میکروب‌ها در اتمسفر بالایی یا صدها متر زیر سطح دریا زندگی می‌کنند. از سوی دیگر نتایج مطالعات علمی نشان می‌دهد که برخی از گونه‌های میکروبی می‌توانند در دشوارترین شرایط موجود زندگی کنند.


با این حال وقتی نوبت به سیارات فراخورشیدی می‌رسد، بشر دیدگاهی خودخواهانه به حیات دارد. شاید انسان‌ها در بیابان‌های منجمد مریخ یا دریاچه‌های متان تیتان نتواند زنده بماند اما میکروب‌ها می‌توانند در چنین مکان‌هایی زندگی کنند. دانشمندان بر این باورند که سیارات فراخورشیدی با اتمسفرهایی که قسمت اعظم آن را هیدروژن تشکیل داده، قابل سکونت نیست.


با این حال نتایج جدیدترین مطالعه محققان دانشگاه ام.آی. تی حاکی از آن است که  ای‌کلای و مخمر می‌توانند در اتمسفر 100 درصد هیدروژنی به زندگی خود ادامه دهند. به گفته گروه تحقیقاتی، تولید مثل این میکروب‌ها مقداری آهسته می‌شود اما متوقف نمی‌شود. برای مثال، نرخ تولید مثل در باکتری ای‌کلای 50 درصد و در مخمر تا 2.5 برابر کاهش می‌یابد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب