امت اسلام برای مقابله با ویروس کرونا متحد میشود
محمد اقبال چودری، دانشمند پاکستانی و مدیر مرکز بینالمللی علوم زیستی و شیمی (ICCBS) دانشگاه کراچی پاکستان در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در خصوص شرایط کنونی جهان اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا فرصت خوبی برای کشورهای مسلمان است تا دست به توسعه زیرساختهای پژوهشی خود بزنند.
این دانشمند پاکستانی افزود: مسیر طولانیای در پیش داریم، چون مسئله فقط این بیماری نیست و در آینده احتمالاً شاهد پدیدار شدن همهگیریهای دیگری نیز خواهیم بود. متأسفانه در دوران ظهور بیماریهای همهگیر هستیم و شاید حتی خیلی بیشتر از آنچه در گذشته رخ داده، با آن مواجه شویم.
چودری خاطرنشان کرد: همچنین باید از قدرت و توانایی نظام بهداشت و سلامتمان اطمینان حاصل کنیم. به همین خاطر است که معتقدم باید فکری برای توسعه ظرفیتهایمان به عنوان یک امت اسلامی بکنیم. در حال حاضر پیشگیری و حصول اطمینان از عدم انتقال عفونت به دیگران مناسبترین اقدام است.
تولید واکسن کرونا در بازه زمانی 6 الی 9 ماه آینده
چودری با اشاره به اینکه در حال حاضر 35 آزمایشگاه در جهان روی ساخت واکسن کار میکنند بیان کرد: فرآیند تولید واکسن و تأیید آن برای در دسترس عموم قرار گرفتن، 6 تا 9 ماه طول میکشد زیرا برای اطمینان یافتن از نداشتن اثر منفی واکسن روی انسان باید آزمایشهای زمانبر روی آن انجام شود. فکر نمیکنم که این واکسن تا پیش از ماه سپتامبر در دسترس عموم قرار بگیرد. بنابراین تنها راه حل موجود، پیشگیری از ابتلا است.
از پژوهش و آزمایش روی ویروس کرونا تا آمادگی برای مقابله با همهگیریهای آتی
چودری، ICCBS را دارای دو بخشِ موسسه پژوهشهای شیمی H.E.J و مرکز پزشکی پنجابانی در زمینه پزشکی مولکولی و پژوهشهای دارویی(PCMD) معرفی میکند. در حال حاضر ICCBS در حال انجام آزمایشهای بسیاری در مرکز ویروسشناسی خود است تا امکانات تشخیصی جدیدی در سطح ملی ایجاد کند. این مرکز در پی تقاضای گسترده برای تشخیص کرونا، در حال تولید کیت تشخیصی جدید و کمهزینه است.
وی گفت: در این مرکز در حال شناسایی ترکیبهای فعال در برابر برخی از پروتئینهای مهم ویروس کرونا هستیم. در حقیقت، ما بررسی میکنیم که آیا ترکیبهای خاص میتوانند پروتئینهایی که در چرخهزندگی ویروس برای تکثیر و بازسازی آن لازم و ضروری هستند را به دام بیندازد یا خیر.
چودری ادامه داد: آنچه امروز میدانیم این است که ترکیبهای خاصی وجود دارند که آنها هم تنها در مقابله با گونههای دیگر ویروس کرونا موفق عمل کردهاند. باید در نظر داشت که کرونا در واقع خانواده بزرگی از ویروسها را شامل میشود و در پژوهشهای صورت گرفته درباره این ویروسها طی 15 سال گذشته، طرحها و راهکارهای درمانی موفقی نیز به چشم میخورد.
وی افزود: به تازگی به ترکیبهایی دست یافتهایم و در پی آن هستیم که بدانیم که آیا میتوان از آنها در درمان این عفونت ویروسی بهره گرفت یا خیر. در حال حاضر در حال کار و پژوهش روی پروژههای بسیاری هستیم و بیشک میتوانیم در این مرکز به نتایج خوبی دست یابیم؛ هرچند که این امر، زمانبر است. دستکم میتوانیم خودمان را برای مشکلات و همهگیریهای احتمالی در آینده آماده کنیم.
چودری بیان کرد: من نیز به نوبه خود به کادر درمان ادای احترام کرده، برای آنها دعا میکنم و امیدوار هستم که به زودی موفق به شکست این ویروس شویم.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/